HOME  |  Wonen & Leven  |  Digitale nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief 20 april 2021

Nieuwsbrief 20 april 2021

Handige links

Geachte heer, mevrouw,

Hierbij ontvangt u de wekelijkse digitale nieuwsbrief van de gemeente Maasgouw.

Openingsplan: stap voor stap meer mogelijk

We staan op een bijzonder punt. De besmettingen met het coronavirus nemen nog steeds toe. Ook liggen er nog te veel mensen met corona in het ziekenhuis. Aan de andere kant: er worden nu snel steeds meer mensen gevaccineerd. De verwachting is dat er over een aantal weken veel minder mensen met corona in het ziekenhuis liggen. We snakken naar een samenleving zonder coronamaatregelen. En met toegangstesten kan er ook steeds meer.

lees verder

Wij maken werk van biodiversiteit. Doet u ook mee?

De afgelopen jaren is er wereldwijd een sterke afname te zien van de hoeveelheid dieren- en plantensoorten. Ook in Maasgouw. Zo zijn er in Nederland sinds 1900 al honderden planten- en diersoorten verdwenen. Biodiversiteit oftewel soortenrijkdom van planten en dieren is van onschatbare waarde. Daarom maken wij werk van biodiversiteit. 

lees verder

Gemeentehuis dinsdag 27 april gesloten i.v.m. Koningsdag

Op dinsdag 27 april is het Koningsdag. Het gemeentehuis van Maasgouw is die dag gesloten. Ook is de gemeente dan niet telefonisch bereikbaar.

lees verder

Wijziging inzameling afval Koningsdag

In verband met Koningsdag op dinsdag 27 april wijzigt de inzameldag van het restafval.

lees verder

Festiviteiten Koningsdag

Door de richtlijnen rondom het coronavirus kan er helaas ook dit jaar geen gemeentelijke viering van Koningsdag plaatsvinden. Wel organiseren lokale verenigingen op kleine schaal een beperkt aantal activiteiten voor de jeugd in hun eigen kern.

lees verder

Nep-betaalverzoek via Whatsapp of SMS: trap er niet in!

Internetcriminelen worden steeds handiger in het krijgen van toegang tot uw computer, tablet, smartphone of bankrekening. Via nep-berichten kunnen ze uw persoonlijke gegevens misbruiken of u geld afhandig maken. Deze vorm van oplichting heet cybercrime. We willen u als inwoner of ondernemer uit Maasgouw alert maken op dit soort criminaliteit. In dit artikel leest u meer over nep-betaalverzoeken via Whatsapp en sms.

lees verder

Besluiten raadsvergadering 13 april 2021

In de raadsvergadering van 13 april 2021 heeft de raad van de gemeente Maasgouw het besloten om: 

lees verder