HOME  |  Wonen & Leven  |  Digitale nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief 16 juni 2020

Nieuwsbrief 16 juni 2020

Handige links

Geachte heer, mevrouw,

Hierbij ontvangt u de wekelijkse digitale nieuwsbrief van de gemeente Maasgouw.

Column Johan Lalieu en Carla Peters: Samen vooruit met frisse wind in de zeilen

Vele ondernemers hebben in deze tijd grote zorgen over de continuïteit van hun mooie bedrijf. Daar komt bovenop dat wij zien dat ondernemers zich ook zorgen maken over de gezondheid van hun personeel, leveranciers en bezoekers. Kortom, pittige tijden voor onze ondernemers. Iedere dag dienen we ons samen bewust te zijn van de risico’s en belangrijker nog… Waar mogelijk snel en adequaat in te spelen op de veranderende omstandigheden!

lees verder

Nieuwe noodverordening vastgesteld

De voorzitter van Veiligheidsregio Limburg-Noord, Antoin Scholten, heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld. De noodverordening is ter voorkoming van een verdere verspreiding van het coronavirus.

lees verder

Gratis hulp bij geldproblemen i.v.m. coronacrisis

Door de coronacrisis kan uw inkomen minder worden of wegvallen. Merkt u dat u moeite heeft om rond te komen? Heeft u weinig reserves? Maakt u zich zorgen? Zoek dan hulp! Het is heel belangrijk dat uw geldproblemen niet groter worden. In de gemeente Maasgouw zijn verschillende manieren om hulp en advies te krijgen. Alle hulp is gratis.

lees verder

Vragen over corona en politiewerk

Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen aan de politie. Bijvoorbeeld over handhaving en boetes. Voor overige vragen verwijzen we onderaan naar specifieke pagina's op Rijksoverheid.nl en RIVM.nl.

lees verder

Stap voor stap, wat kan wanneer?

De Rijksoverheid heeft een factsheet samengesteld waarop duidelijk vermeld staat wat wanneer kan en mag. U kunt de factsheet hieronder downloaden.

lees verder

Stapsgewijs meer ruimte in het openbare leven

Wanneer mensen in groepen bijeenkomen kan het coronavirus zich snel verspreiden. Er zijn daarom maatregelen om de vorming van grote groepen tegen te gaan. Bekijk hier het overzicht met maatregelen: stapsgewijs meer ruimte in het openbare leven.

lees verder

Veerponten RivierPark Maasvallei opnieuw in de vaart

Nu de grens weer open is, worden alle voorbereidingen getroffen om de veerponten op de Maas vanaf 1 juli opnieuw in de vaart te brengen. Het veerpontenseizoen zou normaal in april gestart zijn, maar werd als gevolg van het COVID-19 virus uitgesteld. 

lees verder

Vergadering raadscommissie juni 2020

Op dinsdag 23 juni 2020 vindt de vergadering van de raadscommissie plaats. In het kader van alle maatregelen die op dit moment gelden is de publieke tribune in de raadszaal gesloten. Het is dus niet mogelijk om de commissievergadering ‘fysiek’ bij te wonen. De vergadering is wel te volgen via deze link op onze website. Ook kunt u hier na de commissievergadering de video-opnames bekijken.

lees verder