HOME  |  Wonen & Leven  |  Digitale nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief 15 september 2020

Nieuwsbrief 15 september 2020

Handige links

Geachte heer, mevrouw,

Hierbij ontvangt u de wekelijkse digitale nieuwsbrief van de gemeente Maasgouw.

Onderzoek naar gemeentelijke informatie- en nieuwsvoorziening van start

De gemeente Maasgouw is een breed behoeftenonderzoek gestart naar de gemeentelijke informatie- en nieuwsvoorziening onder inwoners, bedrijven en instellingen in Maasgouw. Wat gaat er goed? Wat kan anders en beter? Met de uitkomsten van dit onderzoek beoogt de gemeente nóg beter in te spelen op de informatie- en nieuwsbehoefte in de samenleving. Uw inbreng is hierbij van grote waarde!

lees verder

Alzheimer Café Maasgouw geopend

Voor de eerste keer werd op maandag 14 september een Alzheimer Café georganiseerd in Maasgouw. Gouverneur Bovens opende het Alzheimer Café.

lees verder

Burgemeester Strous sluit opnieuw woning na aantreffen hennepplantage

Burgemeester Strous van de gemeente Maasgouw heeft op dinsdag 8 september de woning en bijbehorende erven op het adres Bergstraat 2-4 in Linne voor een periode van 3 maanden gesloten. Dit is de tweede sluiting van een woning na de vondst van een hennepplantage binnen een week.

lees verder

Verenigingen zetten deuren open tijdens Nationale Sportweek

Sportclubs in Maasgouw openen tijdens de Nationale Sportweek hun deuren om mensen kennis te laten maken met hun vereniging. Dit is de ideale gelegenheid om te laten zien hoe leuk en gezond sporten is. Ook wordt de sport special 'Kids Actief Maasgouw' verspreid op alle scholen in Maasgouw. De Nationale Sportweek is van 18 tot en met 27 september.

lees verder

Oproep kinderen groep 7/8 voor Kinderraad

De gemeenteraad is van plan om eind van dit jaar een Kinderraad op te richten. Een kinderraad leert kinderen hoe een democratie werkt, hoe de gemeenteraad functioneert en hoe jonge inwoners invloed kunnen uitoefenen op het gemeentebestuur.

lees verder

Mantelzorgsalon over technologische hulpmiddelen die mantelzorgers ondersteunen

Op donderdag 24 september wordt weer een mantelzorgsalon georganiseerd. Rekening houdend met de RIVM-richtlijnen m.b.t. het coronavirus, kunnen mantelzorgers uit de gemeente Maasgouw elkaar weer ontmoeten tijdens deze bijeenkomst.

lees verder

Start van Maasgouw als Global Goals Gemeente

Vanaf 12 september is de gemeente Maasgouw officieel Global Goals Gemeente. Dat wil zeggen dat de gemeente zich heeft aangesloten bij een brede beweging van overheden, instellingen en bedrijven die zich richten op de wereldwijde doelen voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties: de Global Goals (die ook wel de SDG's worden genoemd).

lees verder

Verkeersbesluiten

Door de burgemeester en wethouders zijn op 3 september 2020 de volgende verkeersbesluiten genomen:

  • Tijdelijke verkeersmaatregel in verband met Burendag op 26 september 2020 op de Raadhuisstraat in Maasbracht.
  • Verkeersmaatregel op de Meers in Thorn ten behoeve van de bouwwerkzaamheden voor de realisatie van het complex Maasresidence.

lees verder