HOME  |  Wonen & Leven  |  Digitale nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief 14 juli 2020

Nieuwsbrief 14 juli 2020

Handige links

Geachte heer, mevrouw,

Hierbij ontvangt u de wekelijkse digitale nieuwsbrief van de gemeente Maasgouw.

Collegebesluit over financiële gevolgen coronacrisis

Het college heeft op 30 juni besloten om in haar rol als verhuurder de huur aan sportaccommodaties en voor de terrassen voor de maanden maart, april en mei kwijt te schelden. Tevens is er een mogelijkheid tot uitstel van betaling voor bedrijven als zij dit kenbaar maken bij de gemeente.

lees verder

Evenementenbeleid en corona

Het Regionaal Beleids Team van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (met hierin alle burgemeesters van deze regio) heeft op woensdag 8 juli besloten om tot een regionale werkwijze voor evenementen te komen. In lijn met de landelijke aanwijzing en noodverordening is een proces beschreven om de aanvraag en invulling van evenementen in Limburg-Noord te beoordelen. Tevens is een multidisciplinair adviesteam COVID-19 samengesteld. Dit team gaat dit proces ondersteunen en werkt nauw samen met de gemeenten en lokale partijen. Vanaf heden gaat deze werkwijze in. 

lees verder

Effecten van campagnes coronavirus

Welke effecten hebben de campagnes met betrekking tot de coronacrisis? In de bijlage ziet u een overzicht van verschillende effecten.

lees verder

Toch op vakantie? Ga dan wijs op reis!

De zomer van 2020 is anders dan we gewend zijn. Op vakantie gaan is dit jaar minder vanzelfsprekend. Om het coronavirus onder controle te houden gelden er op veel plekken maatregelen.

lees verder

Langeafstandswandeling door het RivierPark Maasvallei compleet 

Projectbureau RivierPark Maasvallei lanceert een vernieuwde langeafstandswandeling langs de beide oevers van de Maas in het RivierPark Maasvallei. De route is 137 km lang en doorkruist twee landen, twee Limburgen, elf gemeenten in dit grensoverschrijdend landschapspark aan beide oevers van de Grensmaas.

lees verder

Voortgang project huisvesting verenigingen Wessem

De huisvesting van een groot aantal van de verenigingen in Wessem zijn momenteel verdeeld over vier, gedeeltelijk sterk verouderde accommodaties:

  • De Harmoniezaal (Wallenstraat);
  • Accommodatie Wisheim (Kloosterlaan)
  • Sporthal de Tump (Thornerweg)
  • Jeugdhuis de Sprong (Thornerweg)

lees verder

Verkeersbesluiten Gemeente Maasgouw

Burgemeester en wethouders hebben op 6 juli 2020 de volgende verkeersbesluiten genomen:

lees verder

Vrijwilligers gezocht voor Alzheimer Café Maasgouw

Word jij geraakt door mensen met dementie en hun mantelzorgers? Dan ben jij de gastvrouw/gastheer die wij zoeken voor het Alzheimer Café Maasgouw!
 

lees verder

Zes nieuwe INTERREG-projecten voor Nederlands-Duitse samenwerking

De INTERREG-commissie van de euregio Rijn-Maas-Noord heeft zes nieuwe projecten goedgekeurd om de grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederland en Duitsland te bevorderen. De helft van de kosten dragen de projectpartners zelf bij; de andere helft, in totaal € 165.848,-, bestaat uit EU-subsidie.

lees verder