HOME  |  Wonen & Leven  |  Digitale nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief 10 november

Nieuwsbrief 10 november

Handige links

Geachte heer, mevrouw,

Hierbij ontvangt u de wekelijkse digitale nieuwsbrief van de gemeente Maasgouw.

Op heterdaad betrapt met illegaal vuurwerk

Tijdens een ronde in het buitengebied van Thorn hielden BOA’s op zondag 8 november bij Meers twee 13-jarige jongens staande. Bij controle bleek één van de jongens illegaal vuurwerk bij zich te hebben.

lees verder

Gemeentejournaal november 2020

Deze maand staat het gemeentejournaal volledig in het teken van de programmabegroting 2021.

lees verder

Tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown

Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal besmettingen te doorbreken. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. De cijfers moeten sneller dalen om overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen en om de kwaliteit van de zorg voor alle patiënten te garanderen. Ook willen we de weg terug naar meer vrijheden in ons dagelijks leven bespoedigen. Het kabinet heeft daarom besloten om voor de komende 2 weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen.

lees verder

Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio

De voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, Antoin Scholten, heeft op 8 november namens en voor alle gemeenten in Noord- en Midden-Limburg een nieuwe noodverordening vastgesteld. Deze geldt vanaf 8 november.

lees verder

Sint Maarten en Sinterklaasintochten niet toegestaan

Door de Veiligheidsregio Limburg Noord is besloten dat (alternatieve) Sinterklaasactiviteiten en activiteiten rondom Sint Maarten dit jaar niet zijn toegestaan. 

lees verder

Beweegcoaches Maasgouw breiden hun activiteiten uit

Juist in coronatijd moet je blijven bewegen. Bewegen helpt je om je conditie op peil te houden én om niet te vereenzamen. De Beweegcoaches van de gemeente Maasgouw helpen je gratis om op een veilige manier in beweging te blijven. Speciaal voor de donkere wintermaanden hebben zij hun aanbod uitgebreid.

lees verder

Inloopspreekuur Sociaal Wijkteam vervalt tijdelijk

In verband met de coronamaatregelen, is er tijdelijk geen inloopspreekuur van het Sociaal Wijkteam in De Spil in Maasbracht. Zodra het inloopspreekuur weer mogelijk is maken we dit bekend.

lees verder

‘Waat is Vastelaovend?’ op L1 TV

Voor alle vastelaovesvierders staat 11 november in het teken van de11devande11de; de aftrap van het carnavalsseizoen. Dit jaar is er een prominente rol weggelegd voor carnavalsvereniging Onger ’t Viaduct. L1 TV zendt hun driedelige YouTube serie 'Waat is Vastelaovend?' uit, om 12.00, 14.00 en 15.00 uur.

lees verder