HOME  |  Wonen & Leven  |  Digitale nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief 1 september 2020

Nieuwsbrief 1 september 2020

Handige links

Geachte heer, mevrouw,

Hierbij ontvangt u de wekelijkse digitale nieuwsbrief van de gemeente Maasgouw.

Nieuwe locatie teststraat in Venlo

Vanaf 1 september wordt een nieuwe corona teststraat in gebruik genomen aan de Willem Barentszweg 8 in Venlo. De tijdelijke locatie aan de Nijmeegseweg 40 in Venlo (op het parkeerterrein van de Veiligheidsregio) komt hiermee te vervallen.

lees verder

Actuele informatie corona: Zorg Dashboard Limburg

Het Zorg Dashboard Limburg voorziet in actuele informatie over corona in de regio’s Zuid Limburg en Limburg-Noord met cijfers en statistieken. Klik hier om het Zorg Dashboard Limburg te bekijken

lees verder

Open Monumentendag bij de Hompesche Molen

Tijdens de Open Monumentendagen opent Natuurmonumenten de deuren van haar cultuurhistorische gebouwen. Bij de Hompesche Molen in Stevensweert staan molenaars, boswachters en gidsen op zaterdag 12 september tussen 11.00 en 17.00 uur voor je klaar. Zij laten je graag deze rijke historische plek midden in het groen beleven. Je kunt je opgeven voor rondleidingen en wandelingen in kleine groepjes. Helemaal gratis. Vooraf aanmelden via de website is verplicht.

lees verder

Meld uw woning aan voor de Duurzame Huizen Route

Bent u op zoek naar informatie over duurzame en energiebesparende maatregelen voor uw huis? Op het platform van de Nationale Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.600 huiseigenaren hun ervaringen met duurzaam wonen. Bekijk hun woningen, lees over de toegepaste duurzame maatregelen, stel vragen aan de huiseigenaar. Of vertel uw eigen verhaal en meld uw woning ook als voorbeeld. Op 31 oktober en 7 november stellen gastvrije huiseigenaren in gemeente/stad/dorp hun woning open voor bezoekers.

lees verder

Vanaf 1 september weer open inloopspreekuur sociaal wijkteam.

Na de sluiting door het coronavirus  kunt u per 1 september weer gebruik maken van het  inloopspreekuur van het sociaal wijkteam. U bent van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur  van harte welkom  in Sociaal Maatschappelijk Centrum De Spil, Suikerdoossingel 49 in Maasbracht. Een afspraak maken is niet nodig.

lees verder

De Stichting Leergeld Leudal-Maasgouw  

In Leudal en Maasgouw groeien – net als in de rest van Nederland – nog steeds kinderen op in gezinnen met minimale financiële middelen. De Stichting Leergeld Leudal-Maasgouw heeft een pakket aan voorzieningen voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar zodat zij toch mee kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, zoals schoolreisjes, muziekles of lidmaatschap van een sport- of scoutingvereniging of vervoer naar en van school, w.o. fietsen en openbaar vervoer.

lees verder

Vacature van de week: bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van uw omgeving?

Voor het bestuur van de Stichting Streekmuseum Stevensweert/Ohé en Laak zoeken wij een secretaris en een bestuurslid. Bent u handig met uw computer met name in Word en vindt u het fijn om toch weer iets te doen te hebben na uw werk of pensioen?

lees verder