HOME  |  Wonen & Leven  |  Coronavirus  |  Videoboodschap burgemeester Stef Strous

Videoboodschap burgemeester Stef Strous (15-10-2020)

Burgemeester Stef Strous heeft naar aanleiding van het coronavirus een (video)boodschap voor alle inwoners van Maasgouw.

Videoboodschap

Beste inwoners van Maasgouw,

Iedereen zag dinsdagavond de boodschap van onze minister-president. De kern van zijn verhaal is:

We moeten elkaar de komende vier weken zo min mogelijk ontmoeten. Alleen zo kunnen we besmettingen voorkomen.

Dat is heel vervelend, maar sommige dingen kunnen nu niet meer: geen evenementen, geen bezoek aan restaurants en cafés, geen huwelijksfeesten om er maar een paar te noemen.

Dat is voor onze ondernemers erg pijnlijk en vervelend, maar ook voor ons als burgers.

De maatregelen beperken ons in onze bewegingsruimte. Maar we moeten ons wel realiseren, als we ons aan de regels houden, er minder mensen in het ziekenhuis en op de intensive care komen.

Maar laten we het niet te somber zien. Want er kan ook nog een heleboel ‘wel’:

• We kunnen elke dag thuis drie mensen ontmoeten. We kunnen dus nog wel elke dag een naaste of geliefde ontvangen, of naar iemand toegaan die alleen is;
  • Ook kunnen we nog naar uw familielid in het zorghuis, zorgcentrum of verpleeghuis in Maasgouw;
  • Kinderen gaan met klasgenootjes wel naar school, dat ontlast ook de ouders;
  • Kinderen kunnen wel binnen de eigen vereniging sporten;
  • Als we er eens uit willen, dan kunnen we wel naar een museum, in Thorn, Maasbracht of Stevensweert. Daarvoor wel eerst aanmelden;
  • En de hotels en vakantiehuisjes blijven wel open, we kunnen er dus een paar dagen op uit;
  • We kunnen ook nog op donderdag naar de markt in Maasbracht;
  • En we kunnen ook naar de winkel om boodschappen te doen. Maar doe dan wel een mondkapje voor. Binnenkort wordt het verplicht, maar maak er nu al een gewoonte van; dat geeft een veilig gevoel voor uzelf, het personeel en andere bezoekers in de winkel.

De maatregelen die we nu moeten naleven zijn er om met zo min mogelijk verschillende mensen in contact te komen. Hoe minder contacten, hoe kleiner de kans dat we het virus krijgen of doorgeven.

Ik heb nog een dringend advies: na een geconstateerde besmetting in het gezin: blijf thuis in quarantaine. Volg de adviezen van huisarts of GGD goed op. De verleiding is groot om toch naar buiten te gaan, maar alstublieft, houd u aan de tijd die er voor staat om thuis te blijven.

Hopelijk zien we binnen twee weken al een positief effect van de maatregelen en over vier weken een nog duidelijker effect. Als dat zo is, kunnen we dan weer fantaseren over ieders mogelijkheden voor de decembermaand.

Ik wens u veel sterkte en doorzettingsvermogen bij het naleven van de nieuwe regels.