HOME  |  Wonen & Leven  |  Coronavirus  |  Kinderopvang  |  Noodopvang binnen de kinderopvang

Noodopvang binnen de kinderopvang (18-03-2020)

Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook binnen de kinderopvang. Uitgangspunt voor de (nood)opvang is dat kinderen zoveel mogelijk worden opgevangen op de voor hun vertrouwde locatie(s). Wanneer dit niet mogelijk is, kunnen locaties worden samengevoegd binnen een noodlocatie. Deze opvang is bedoeld voor de opvang van kinderen waarvan één of beide ouders werkt in een cruciale beroepsgroep of een vitale sector.

Heeft u een vraag of bent u ongerust hierover? Kijk dan ook op https://www.veranderingenkinderopvang.nl

Locaties

In de gemeente Maasgouw zijn de volgende (nood)locaties voor kinderopvang tijdens reguliere uren toegankelijk :

Kinderopvang Thornerkwartier
Oude Trambaan 29
6017 BK Thorn
info@thornerkwartier.nl

Kindercentrum Robbedoes
Sportparklaan 60
6097 CW Heel

Kindercentrum Prokino
Neutrale Hoek 4b
6051 KX Maasbracht
infolimburg@prokino.nl

Kindercentrum Ut Kerreraad
Nieuwendijk 22a
6107 AW Stevensweert
mail@utkerreraad.nl

Noodlocaties 24/7

Voor ouders die werkzaam zijn in cruciale beroepen en de komende tijd noodopvang nodig hebben voor hun kinderen, ook buiten de reguliere tijden, biedt de Stichting Kinderopvang Roermond Echt Maasgouw (SKR/SKEM) noodopvang aan op de locaties Duizendpoot  (Hubertusstraat 18 Echt) en Notedopje (Spoorlaan Noord 107 Roermond) voor kinderen van 0-12 jaar. De kinderen worden opgevangen door onze pedagogisch medewerkers en de opvangtijden worden aangepast aan de werktijden van de ouders. Wilt u van deze opvang gebruik maken? Neem telefonisch contact op en bel 0475-337049 of stuur een email naar sales@krmd.nl. De medewerkers van SKR/SKEM zullen een en ander verder met u bespreken.

Ook Prokino kinderopvang en LeefKind Roerdalen bieden tijdens deze Corona crisis gezamenlijk noodopvang gedurende 24 uur per dag, 7 dagen per week in samenwerking met gemeenten Maasgouw en Roerdalen. De noodopvang vindt plaats op locatie:

Stichting Prokino Kinderopvang, locatie Deugnietjes
Stevensweerterweg 26a  Maasbracht

Deze opvang is mogelijk voor kinderen van ouders die beide werken binnen de vitale sector. Wanneer 1 van de ouders werkzaam is binnen de vitale sector, is de eerste stap te kijken naar opvang in het netwerk. Lukt dit niet kunt u ook een beroep op ons doen. Wij bieden 24/7 opvang vanaf zaterdag 21 maart. De opvang is mogelijk voor kinderen van 0- 12/13 jaar (einde basisschool). Ook zijn kinderen welkom, waarvan ouders vallen onder bovenstaande sector, die normaal geen opvang af nemen of normaal bij een andere opvangorganisatie worden opgevangen.

Voor ouders:
Voor acute opvang binnen 24 uur belt u met 06 23453517 In andere gevallen kunt u mailen naar: infolimburg@prokino.nl