HOME  |  Wonen & Leven  |  Corona

Maatregelen voor ondernemers en verenigingen

Maatregelen die specifiek gericht zijn op ondernemers en verenigingen binnen de gemeente vindt u hier.

 • Steunpakket (grotendeels) gestopt per 1 oktober

  (05-10-2021)

  De coronamaatregelen zijn voor een groot deel opgeheven en de economie draait weer. Daarom stopt per 1 oktober een deel van het steunpakket dat onze economie 1,5 jaar heeft geholpen. 

  Lees verder
 • Mogelijkheden voor ondernemers

  (20-09-2021)

  De coronasteunmaatregelen eindigen per 1 oktober 2021. Dit betekent dat de regelingen NOW, TVL, Tozo, TONK en diverse fiscale maatregelen vanaf die datum niet worden verlengd. Naast deze steunmaatregelen zijn er echter nog andere manieren waarin wij als gemeente Maasgouw u als ondernemer kunnen ondersteunen. Deze mogelijkheden lopen ook na 1 oktober door.  

  Lees verder
 • Coronaregels evenementen aangepast

  (16-08-2021)

  Eendaagse (zakelijke) evenementen en meerdaagse (zakelijke) evenementen zonder overnachting mogen onder voorwaarden doorgaan. Meerdaagse (zakelijke) evenementen met  overnachting zijn tot en met 19 september 2021 niet mogelijk.

  Lees verder
 • Maasgouw compenseert horeca, gemeenschapshuizen, sportverenigingen en musea

  (15-02-2021)

  Door de tweede lockdown hebben horeca, gemeenschapshuizen en musea opnieuw hun deuren moeten sluiten. Ook activiteiten van verenigingen kunnen niet op de normale manier doorgaan. Hierdoor lopen zij inkomsten en omzet mis. Gemeente Maasgouw heeft besloten om horeca, gemeenschapshuizen, verenigingen en musea ook tijdens de tweede lockdown te compenseren.

  Lees verder
 • Handige links voor ondernemers en sportverenigingen

  (05-01-2021)

  Voor ondernemers en sportverenigingen gelden sinds de lockdown van 15 december een aantal regels. Op die regels zijn uitzonderingen voor bepaalde beroepen en organisaties. Die lijsten van de rijksoverheid zijn hier bij elkaar te vinden.

  Lees verder
 • Informatie voor ondernemers en bedrijven

  (20-11-2020)

  De maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen raken veel ondernemers. Sommige bedrijven liggen volledig stil; bij andere bedrijven gaan de zaken op een lager pitje of met aanpassingen door. Ook de duur van de periode brengt voor onze ondernemers veel onzekerheid met zich mee.

  Lees verder
 • Steun onze ondernemers - koop lokaal!

  (19-11-2020)

  Veel  ondernemers in Maasgouw hebben het moeilijk op dit moment. De impact van de coronamaatregelen is groot. Horecabedrijven in Maasgouw hebben hun restaurant  of café moeten sluiten. Winkeliers missen omzet omdat inwoners vaker thuis blijven of meer online bestellen.

  Lees verder