HOME  |  Wonen & Leven  |  Corona

Lokale maatregelen en ontwikkelingen

Lokale maatregelen, bijvoorbeeld in de gemeente of regio Limburg, zijn hier te vinden.

 • Gewijzigde openingstijden vaccinatielocatie Roermond

  (02-09-2021)

  GGD Limburg-Noord start met een aantal pop-uplocaties. U kunt daar zonder afspraak terecht voor een vaccinatie met Pfizer of Janssen of voor meer uitleg over de vaccinaties. Daarnaast kunt u nog steeds terecht onder openingstijden in Roermond (Boven de Wolfskuil). De openingstijden voor vaccinatie zijn gewijzigd. 

  Lees verder
 • Welkom terug in Nederland, doe een zelftest!

  (19-07-2021)

  Heb je een fijne vakantie gehad? Doe thuis een zelftest om (ook als je gevaccineerd bent) te weten of je misschien corona hebt. Zo kunnen we verspreiding van het coronavirus voorkomen. En kunnen we ook na de zomer weer veilig naar school, aan het werk, sporten en erop uit.

  Lees verder
 • Omnibuzz stopt met gratis vervoer naar vaccinatielocatie

  (27-05-2021)

  Omnibuzz stopt per 1 juli met het gratis vervoer van ouderen vanaf 65 jaar naar een vaccinatielocatie zonder Omnibuzz pas (zonder Wmo-indicatie). Omnibuzz ziet een aanzienlijke daling van de aanvragen van vaccinatieritten van deze doelgroepen. Veel ouderen hebben al twee vaccinaties gehad of krijgen de tweede vaccinatie binnenkort. Voor die laatste groep is de tweede vaccinatierit al geboekt.

  Lees verder
 • Voorwaarden openen buitenterrassen

  (21-05-2021)

  De terrassen van eet- en drinkgelegenheden mogen sinds 28 april weer open. Er gelden wel voorwaarden voor het openen van een terras.

  Lees verder
 • Testlocatie Roermond wordt walk-through

  (03-05-2021)

  De testlocatie in Roermond werkt vanaf vrijdag 7 mei met een walk-through systeem. Dit vervangt het huidige testen vanuit de auto. Zo kan de GGD meer testen per dag afnemen.

  Lees verder
 • Coronavirus en werken in de grensstreek

  (12-04-2021)

  Duitsland, België en Nederland hebben soms andere coronamaatregelen getroffen. Dit zorgt voor veel vragen voor mensen die over de grens tussen Nederland en België of Duitsland wonen of werken. 

  Lees verder
 • Nederland door Duitsland aangewezen als hoogrisicogebied

  (08-04-2021)

  De Duitse regering heeft Nederland aangewezen als hoogrisicogebied. Dit heeft consequenties voor het grensverkeer, met extra test- en aanmeldeisen. De maatregelen zijn in de nacht van maandag 5 april op dinsdag 6 april om 00.01 uur in werking getreden.

  Lees verder
 • Verruiming van terrassen

  (29-03-2021)

  Ook het aankomend terrasseizoen mogen Maasgouwse horecaondernemers hun terrassen verruimen. Het college van b&w nam dit besluit vooruitlopend op het komende terrasseizoen en de mogelijke versoepeling van de coronamaatregelen door het kabinet. Met ruimere terrassen is het makkelijker om de 1,5 meterregel te hanteren, zonder dat ondernemers moeten korten in het aantal zitplaatsen op hun terras.

  Lees verder
 • Online koffiemoment Bibliocenter

  (16-03-2021)

  Bibliocenter is een coronaproof ontmoetingsplek rijker: een plek waar mensen elkaar online kunnen ontmoeten, terwijl ze gewoon thuis op de bank of aan de keukentafel zitten. Met een pc, laptop, tablet, iPad of smartphone kan iedereen verbinding maken met deze ontmoetingsplaats: het Maasgouws Koffie Heukske. 

  Lees verder
 • Maasgouw compenseert horeca, gemeenschapshuizen, sportverenigingen en musea

  (15-02-2021)

  Door de tweede lockdown hebben horeca, gemeenschapshuizen en musea opnieuw hun deuren moeten sluiten. Ook activiteiten van verenigingen kunnen niet op de normale manier doorgaan. Hierdoor lopen zij inkomsten en omzet mis. Gemeente Maasgouw heeft besloten om horeca, gemeenschapshuizen, verenigingen en musea ook tijdens de tweede lockdown te compenseren.

  Lees verder
 • Ouderen vanaf 65 jaar reizen gratis naar vaccinatielocatie

  (08-02-2021)

  Ouderen vanaf 65 jaar zonder Omnibuzz pas worden gratis vervoerd naar de locatie waar ze gevaccineerd worden tegen corona. Dit geldt voor de eerste en de tweede vaccinatie (indien van toepassing).

  Lees verder
 • Wonen, werken of ondernemen over de grens?

  (03-02-2021)

  Woont, werkt of onderneemt u over de grens? Bent u (ex)grensarbeider, student of werkgever? Dan is het GrensInfoPunt van de euregio rijn-maas-noord graag uw informatiepartner. Ook voor vragen over corona.

  Lees verder
 • Vaccinatielocatie in Roermond

  (20-01-2021)

  Na de eerste vaccinatielocatie in Blerick, komen er vanaf maandag 8 februari drie locaties bij: in Weert, Roermond en Venray. Voor inwoners uit Maasgouw is de locatie in Roermond de dichtstbijzijnde locatie. Deze komt bij de bestaande teststraat (Boven de Wolfskuil 14 in Roermond). 

  Lees verder
 • Mantelzorger, durf jij in deze lockdown om hulp te vragen?

  (18-01-2021)

  "Natuurlijk is het lastig om binnen te blijven. Zeker als je niet goed weet wie je kan helpen met bijvoorbeeld boodschappen doen of wandelen met de hond. Zit je in zo'n situatie, dan is er hulp! En echt, schroom niet om daar gebruik van te maken." Minister De Jonge zei dit tijdens de persconferentie van 12 januari.

  Lees verder
 • Vaccinatie tegen het coronavirus

  (13-01-2021)

  Op 15 januari gaan we in Noord- en Midden-Limburg van start met het vaccineren tegen het coronavirus. We beginnen met het vaccineren van  zorgmedewerkers van verpleeg- en verzorgingshuizen, de gehandicaptenzorg en de thuiszorg. Uiteindelijk komt iedereen aan de beurt. In onze regio ligt de centrale vaccinatielocatie op het Kazerneterrein in Blerick.

  Lees verder
 • Vaccinatielocatie Limburg-Noord komt in Blerick

  (17-12-2020)

  Het Kazerneterrein in Blerick wordt de centrale vaccinatielocatie voor het coronavaccin. Dit start in januari. Het terrein is bij uitstek geschikt aangezien het pal ligt naast het station Blerick en tevens goed bereikbaar met de auto. De inrichting en voorbereiding op het vaccineren is in volle gang.

  Lees verder
 • Steun onze ondernemers - koop lokaal!

  (19-11-2020)

  Veel  ondernemers in Maasgouw hebben het moeilijk op dit moment. De impact van de coronamaatregelen is groot. Horecabedrijven in Maasgouw hebben hun restaurant  of café moeten sluiten. Winkeliers missen omzet omdat inwoners vaker thuis blijven of meer online bestellen.

  Lees verder
 • Beweegcoaches Maasgouw breiden hun activiteiten uit

  (10-11-2020)

  Juist in coronatijd moet je blijven bewegen. Bewegen helpt je om je conditie op peil te houden én om niet te vereenzamen. De Beweegcoaches van de gemeente Maasgouw helpen je gratis om op een veilige manier in beweging te blijven. Speciaal voor de donkere wintermaanden hebben zij hun aanbod uitgebreid.

  Lees verder
 • Sint Maarten en Sinterklaasintochten niet toegestaan

  (04-11-2020)

  Door de Veiligheidsregio Limburg Noord is besloten dat (alternatieve) Sinterklaasactiviteiten en activiteiten rondom Sint Maarten dit jaar niet zijn toegestaan. 

  Lees verder
 • Strenge regels om besmettingen te voorkomen

  (02-11-2020)

  Veiligheidsregio Limburg-Noord hanteert strenge regels waar het gaat om consumeren en allerlei vormen van vermaak. Dit moet helpen het aantal besmettingen met het coronavirus te laten dalen. 

  Lees verder
 • GGD Limburg-Noord opent teststraat in Roermond

  (02-11-2020)

  In Roermond is op maandag 2 november een nieuwe testlocatie geopend. In de regio Limburg-Noord was al een testlocatie aan de Willem Barentszweg in Venlo. 

  Lees verder
 • Mondkapjes voor minima

  (27-10-2020)

  In de strijd tegen het coronavirus is het dringende advies om mondkapjes te dragen in publieke ruimten. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf en anderen kan beschermen.  Daarom worden aan inwoners met een laag inkomen gratis mondkapjes verstrekt.

  Lees verder
 • Mondkapje verplicht in publieke ruimtes in gemeentehuis

  (15-10-2020)

  Vanaf maandag 19 oktober is het voor bezoekers van de publieke ruimtes in het gemeentehuis en het Sociaal Maatschappelijk Centrum de Spil verplicht om een mondkapje te dragen (kinderen t/m 12 jaar zijn uitgezonderd). Ook medewerkers van de gemeente dragen een mondkapje in de publieke ruimtes. Wanneer een spatscherm is geplaatst (bij de balie) dragen medewerkers geen mondkapje.

  Lees verder
 • Nieuwe locatie teststraat in Venlo

  (26-08-2020)

  Vanaf 1 september wordt een nieuwe corona teststraat in gebruik genomen aan de Willem Barentszweg 8 in Venlo. De tijdelijke locatie aan de Nijmeegseweg 40 in Venlo (op het parkeerterrein van de Veiligheidsregio) komt hiermee te vervallen.

  Lees verder
 • Evenementenbeleid en corona

  (10-07-2020)

  Het Regionaal Beleids Team van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (met hierin alle burgemeesters van deze regio) heeft op woensdag 8 juli besloten om tot een regionale werkwijze voor evenementen te komen. In lijn met de landelijke aanwijzing en noodverordening is een proces beschreven om de aanvraag en invulling van evenementen in Limburg-Noord te beoordelen. Tevens is een multidisciplinair adviesteam COVID-19 samengesteld. Dit team gaat dit proces ondersteunen en werkt nauw samen met de gemeenten en lokale partijen. Vanaf heden gaat deze werkwijze in. 

  Lees verder