HOME  |  Wonen & Leven  |  Corona

Initiatieven die hulp bieden

Loopt u tegen problemen aan of kunt u een helpende hand gebruiken? Of iemand in uw omgeving. Lees meer over initiatieven in de gemeente.

 • Maakt u zich zorgen of heeft u vragen? Het Sociaal Wijkteam helpt!

  (21-01-2021)

  Voelt u zich eenzaam? Heeft u praktische hulp nodig? Maakt u zich zorgen over uw financiële situatie? Of heeft u vragen over werk, opvoeden en opgroeien, hulp bij het huishouden, vervoer, mantelzorg of het invullen van uw dag? Weet dat u hiervoor terecht kunt bij het Sociaal Wijkteam. Zij geven informatie en advies, bieden hulp en een luisterend oor.

  Lees verder
 • Mantelzorger, durf jij in deze lockdown om hulp te vragen?

  (18-01-2021)

  "Natuurlijk is het lastig om binnen te blijven. Zeker als je niet goed weet wie je kan helpen met bijvoorbeeld boodschappen doen of wandelen met de hond. Zit je in zo'n situatie, dan is er hulp! En echt, schroom niet om daar gebruik van te maken." Minister De Jonge zei dit tijdens de persconferentie van 12 januari.

  Lees verder
 • Thuisquarantaine of somber vanwege corona?

  (12-11-2020)

  Bent u somber of gespannen door het coronavirus? Praat er samen over met mensen in uw omgeving. Of bel één van de hulplijnen om te praten over uw angstige gevoelens. U kunt ook terecht bij het Steunpunt Coronazorgen.

  Lees verder
 • Mondkapjes voor minima

  (27-10-2020)

  In de strijd tegen het coronavirus is het dringende advies om mondkapjes te dragen in publieke ruimten. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf en anderen kan beschermen.  Daarom worden aan inwoners met een laag inkomen gratis mondkapjes verstrekt.

  Lees verder
 • Inspiratieplatform voor toeristische ondernemers

  (08-07-2020)

  Maandag 29 juni werd het inspiratieplatform inspirerendlimburg.nl gelanceerd. Ondernemers in de toeristische sector en de horeca zijn hard getroffen door de coronacrisis. Tegelijkertijd ontstaan er veel mooie nieuwe ideeën en initiatieven die de veerkracht van de sector en haar ondernemers toont.

  Lees verder
 • Routekaart Corona-maatregelen voor mensen met een beperking

  (18-06-2020)

  Deze routekaart beschrijft hoe de regering de corona-maatregelen stap voor stap versoepelt. De routekaart gaat over bezoek, logeren en dagbesteding. Hij is bedoeld voor mensen die thuis wonen. En ook voor mensen die bij een instelling wonen.

  Lees verder
 • Gratis hulp bij geldproblemen

  (12-06-2020)
 • Corona-initiatieven bieden hulp

  (27-03-2020)

  Ook in de gemeente Maasgouw ontstaan n.a.v. het coronavirus mooie initiatieven om mensen die het zwaar hebben extra steun te bieden.

  Lees verder