HOME  |  Wonen & Leven  |  Corona  |  Maatregelen voor ondernemers en verenigingen  |  Verruiming van terrassen

Verruiming van terrassen (29-03-2021)

Ook het aankomend terrasseizoen mogen Maasgouwse horecaondernemers hun terrassen verruimen. Het college van b&w nam dit besluit vooruitlopend op het komende terrasseizoen en de mogelijke versoepeling van de coronamaatregelen door het kabinet. Met ruimere terrassen is het makkelijker om de 1,5 meterregel te hanteren, zonder dat ondernemers moeten korten in het aantal zitplaatsen op hun terras.

Steunen van getroffen ondernemers

Ook in Maasgouw is de horeca  zwaar getroffen door de coronamaatregelen. Onlangs besloot de gemeente al om voor 2021 geen huurpenningen te innen voor de terrassen op gemeentegrond. In 2020 bood Maasgouw de ondernemers ook de mogelijkheid om een ruimer terras te exploiteren.

Met dit aanbod wil de gemeente de getroffen ondernemers steunen door ruimte te geven bij het ondernemen in een 1,5 meter samenleving. Maasgouwse horecaondernemers mogen daarom tot 31 oktober 2021 hun terrassen verruimen. 

Aanvragen van verruiming terras

Ondernemers in Maasgouw die hun terras willen verruimen, moeten dat wel aanvragen bij de gemeente. Dit kunt u doen met onderstaand formulier.

Het ingevulde formulier stuurt u (met bijlagen) naar:

Gemeente Maasgouw
T.a.v. Omgevingsdienst
Postbus 7000
6050 AA Maasbracht 

of per e-mail naar info@gemeentemaasgouw.nl met als titel "Aanvraag verruiming terras".  Deze mail stuurt u ter attentie van de Omgevingsdienst.