HOME  |  Wonen & Leven  |  Corona  |  Lokale maatregelen en ontwikkelingen  |  Vaccinatielocatie in Roermond

Vaccinatielocatie in Roermond (20-01-2021)

coronavaccinatie

Na de eerste vaccinatielocatie in Blerick, komen er vanaf maandag 8 februari drie locaties bij: in Weert, Roermond en Venray. Voor inwoners uit Maasgouw is de locatie in Roermond de dichtstbijzijnde locatie. Deze komt bij de bestaande teststraat (Boven de Wolfskuil 14 in Roermond). 

In Roermond en Venray gaat het om de bestaande teststraten. Die worden straks ingezet voor zowel testen als vaccineren. Hierbij vindt geen vermenging van bezoekersstromen plaats. Bij het begin is er een scheiding tussen personen die worden getest dan wel gevaccineerd. De locatie in Weert (Werthaboulevard 1) is nieuw en is alleen voor vaccineren.

Start vaccinaties

Wanneer de vaccinaties op deze locaties gaan plaatsvinden, is nog niet duidelijk. Dat hangt af van de levering van de vaccins. De GGD gebruikt nu het Pfizervaccin. Bij goedkeuring door EMA en de Gezondheidsraad, komt daar het vaccin van AstraZeneca bij. Wanneer dat er is, krijgen ook zorgmedewerkers weer een uitnodiging. De eerstvolgende groepen die in aanmerking komen voor vaccineren door de GGD zijn: medewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en WMO en mobiele thuiswonenden vanaf 60 jaar. De vaccinatie van de laatste groep verloopt van oud naar jong.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de vaccinatie tegen corona, ga dan naar deze website voor alle vragen en de volgorde van vaccineren.