HOME  |  Wonen & Leven  |  Corona  |  Landelijke maatregelen  |  Openingsplan: stap voor stap meer mogelijk

Openingsplan: stap voor stap meer mogelijk (14-04-2021)

We staan op een bijzonder punt. De besmettingen met het coronavirus nemen nog steeds toe. Ook liggen er nog te veel mensen met corona in het ziekenhuis. Aan de andere kant: er worden nu snel steeds meer mensen gevaccineerd. De verwachting is dat er over een aantal weken veel minder mensen met corona in het ziekenhuis liggen. We snakken naar een samenleving zonder coronamaatregelen. En met toegangstesten kan er ook steeds meer.

Het kabinet heeft daarom een openingsplan gemaakt. Het veilig openen van de samenleving gaat stap voor stap. Dit kan alleen als er minder mensen met corona in het ziekenhuis worden opgenomen. Het is ook belangrijk dat iedereen zich aan de basisregels houdt. Handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten voorkomt besmettingen. Zo kan er sneller meer.

Lees hier het hele persbericht

Lees de tekst van de persconferentie in eenvoudige taal.

Dashboard coronavirus

Het dashboard coronavirus geeft informatie over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. U kunt hier het aantal besmettingen in gemeente Maasgouw en van de hele veiligheidsregio zien.

Het coronadashboard voor veiligheidsregio Noord-Limburg is hier te bekijken

Het coronadashboard voor gemeente Maasgouw is hier te bekijken

Factsheets

In deze bestanden zijn de huidige maatregelen op één pagina samengevat.