HOME  |  Wonen & Leven  |  Corona  |  Lokale maatregelen en ontwikkelingen  |  Nieuwe locatie teststraat in Venlo

Nieuwe locatie teststraat in Venlo (26-08-2020)

Vanaf 1 september wordt een nieuwe corona teststraat in gebruik genomen aan de Willem Barentszweg 8 in Venlo. De tijdelijke locatie aan de Nijmeegseweg 40 in Venlo (op het parkeerterrein van de Veiligheidsregio) komt hiermee te vervallen.

Als onderdeel van de Veiligheidsregio Limburg-Noord test de GGD Limburg-Noord sinds juni van dit jaar inwoners met klachten op het Covid-19 (corona) virus. Hiervoor hebben we momenteel een tijdelijke teststraat met tent ingericht op de Nijmeegseweg 40 te Venlo. 

Nieuwe locatie

Om ook de komende maanden en onder winterse weersomstandigheden testen uit te kunnen voeren, zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Deze hebben we gevonden in een pand aan de Willem Barentszweg 8 te Venlo. De teststraat wordt per 1 september in gebruik genomen.

De nieuwe locatie biedt meer ruimte en een snellere doorstroom voor de teststraat bezoekers. Bovendien kan er door de grootte en indeling van het pand snel opgeschaald worden om aan de verwachte toename van het aantal testen te voldoen. Daarnaast biedt het prettigere werkomstandigheden (zeker in de koude maanden) voor de mensen die de bemonstering uitvoeren en voldoende ruimte voor benodigde materialen en apparatuur. Mensen worden binnen in het pand -net als nu- vanuit de auto getest, de zogenaamde 'drive-through'. Hierdoor is er geen besmettingsgevaar voor de omgeving.