HOME  |  Wonen & Leven  |  Corona  |  Maatregelen voor ondernemers  |  Informatie voor ondernemers en bedrijven

Informatie voor ondernemers en bedrijven (20-11-2020)

De maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen raken veel ondernemers. Sommige bedrijven liggen volledig stil; bij andere bedrijven gaan de zaken op een lager pitje of met aanpassingen door. Ook de duur van de periode brengt voor onze ondernemers veel onzekerheid met zich mee.

Wethouder Carla Peters: "Wij leven mee met onze ondernemers", aldus wethouder Carla Peters. "Ondernemers zijn gewend om aan te pakken, om hard te werken en om risico’s te nemen. De gevolgen van een virus wat ons is overkomen vraagt wel heel veel incasseringsvermogen van ons allen. Ongetwijfeld denkt u veel na over de stappen die nodig zijn om uw onderneming door deze periode heen te loodsen. Beste ondernemer, u staat er niet alleen voor, wij denken graag met u mee!"

Coronaloket Kamer van Koophandel

Veel informatie voor ondernemers is te vinden op de website van de Kamer van Koophandel, www.kvk.nl/corona. Ook hebben zij een speciaal Coronaloket geopend dat bereikbaar is via telefoonnummer 0800-2117.

Gemeente Maasgouw staat voor u klaar

Heeft u een idee of plan? Onze accountmanagers ondernemers kunnen samen met u bekijken wat ondanks alle beperkingen de mogelijkheden zijn. Zij ondersteunen u graag als het gaat om het toepassen van maatwerk voor uw onderneming. De accountmanagers ondernemers zijn bereikbaar via (0475) 85 25 00. Ook als u vragen heeft kunt u bij hen terecht.

Financiële problemen door corona?

Vanuit de Rijksoverheid zijn er verschillende steunpakketten voor ondernemers. Kijk voor meer informatie hierover op de website van de Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl.
Maakt u zich zorgen over het voortbestaan van uw bedrijf? Heeft u of dreigt u in de financiële problemen te komen door corona? Neemt u dan contact op met de gemeente Maasgouw via telefoonnummer 0475 - 85 25 00 en vraag naar het BBZ team. Zij helpen u met uw specifieke vragen op weg.

Een frisse blik op ondernemen.

Keyport is een netwerkorganisatie die de samenwerking tussen ondernemers, overheid en onderwijs (Triple Helix) stimuleert. Keyport heeft toegang tot mensen en middelen die ideeën, projecten en of bedrijven verder kunnen helpen. Samen de economie in en voor de regio versterken is het doel. Mocht u vrijblijvend advies willen, neem gerust contact op met Renske Cox of Loes Borger. Zij helpen u graag verder. Hun contactgegevens zijn te vinden op de website van Keyport. Ook voor een overzicht van alle projecten kunt u op de website van Keyport terecht.

(Om)scholing

Heeft u als ondernemer vragen over (om)scholing dan kunt u terecht bij het Servicepunt Leren en Werken Midden Limburg. Zij helpen u graag met al uw vragen over scholing en leerwerk trajecten. Het leerwerkloket faciliteert leerwerkarrangementen in samenwerking met de werkgeversdienstverlening in Midden-Limburg. Ook wanneer u interesse heeft om een erkend leerbedrijf te worden kunt u met hen contact opnemen. Dit kan via middenlimburg@lerenenwerken.nl of https://middenlimburg.lerenenwerken.nl

Binnenkort komt via de websites https://www.limburgleert.nl/ en https://nlleertdoor.com/ gratis (online)scholing beschikbaar.