HOME  |  Wonen & Leven  |  Corona  |  Maatregelen voor ondernemers en verenigingen  |  Forse uitbreiding steun- en herstelpakket

Forse uitbreiding steun- en herstelpakket (22-01-2021)

Het kabinet breidt het steunpakket voor banen en economie fors uit. Het vaccineren is gestart en dat zorgt voor perspectief. Tegelijkertijd is de realiteit dat dit een loodzware periode is voor ondernemers. 

De coronacrisis is inmiddels ook een langlopende economische crisis, waarbij veel ondernemers en werkenden hard zijn getroffen. Buffers zijn geslonken, reserves zijn opgebruikt.  Maatregelen zijn verzwaard en Nederland is in lockdown. Daarom geeft de regering het steun- en herstelpakket een flinke extra impuls.

Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal van 2021.

Lees hier het hele persbericht en meer informatie over de forse uitbreiding van het steun- en herstelpakket.

Kamerbrief uitbreiding economisch steun- en herstelpakket

De ministers Van 't Wout, Hoekstra, Koolmees en staatssecretarissen Keijzer en Vijlbrief informeren de Tweede Kamer over de uitbreiding van het economisch steun- en herstelpakket. Een gelijke brief is ook aan de Eerste Kamer verzonden. 

Lees hier de 'Kamerbrief uitbreiding economisch steun- en herstelpakket'

Factsheets

In dit bestand zijn de huidige maatregelen op één pagina samengevat: Steun- en herstelpakket voor economie en arbeidsmarkt verruimd en verbreed.