HOME  |  Wonen & Leven  |  Corona  |  Dienstverlening gemeente Maasgouw  |  Beweegcoaches Maasgouw breiden hun activiteiten uit

Beweegcoaches Maasgouw breiden hun activiteiten uit (10-11-2020)

beweegcoaches

Juist in coronatijd moet je blijven bewegen. Bewegen helpt je om je conditie op peil te houden én om niet te vereenzamen. De Beweegcoaches van de gemeente Maasgouw helpen je gratis om op een veilige manier in beweging te blijven. Speciaal voor de donkere wintermaanden hebben zij hun aanbod uitgebreid.

Beweegcoach bij je Thuis

Dit najaar startten de beweegcoaches met ‘Beweegcoach bij je Thuis’. Hierbij bezoekt de beweegcoach mensen thuis. De beweegcoach leert je dan eenvoudige oefeningen die je helpen bij het dagelijks functioneren. Oefeningen die je ook als de beweegcoach er niet is, gemakkelijk zelf kunt doen. Samen met de beweegcoach onderzoek je of er mogelijkheden zijn om op een veilige manier samen met anderen te gaan bewegen. De oefeningen worden zoveel mogelijk buiten gedaan; in de tuin, op het balkon of op de galerij. Vanwege de enthousiaste reacties hebben de beweegcoaches besloten om ‘Beweegcoach bij je Thuis te verlengen tot juni 2021.

Bewegen in de buitenlucht

Vanwege de corona maatregelen is sporten in groepen niet meer mogelijk. Daarom gaan de beweegcoaches in de buitenlucht sporten. In de frisse buitenlucht ga je een half uur lang oefeningen doen of een wandeling maken. De beweegactiviteiten worden aangepast aan je mogelijkheden. Je hebt er geen speciale sportkleding voor nodig.

Veiligheid voorop!

De beweegcoaches houden zich aan de regels van het RIVM, zoals de 1,5 meter regel. Bij bezoek in huis zullen de beweegcoaches beschermende kleding dragen. Ga je buiten bewegen dan draagt de coach een mondmasker, als deelnemer bepaal je zelf of je een mondmasker draagt.

Wil je deze winter blijven bewegen?

Bel de beweegcoaches voor een afspraak of meer informatie. Je kunt contact opnemen met:

  • Lia Aarts -  06 -4704 6361
  • Daan Sliepen - 06 - 4104 7702
  • Mirjam Strijp - 06 - 1981 2342
  • Tineke Wilms -  06 - 4180 2812

Gebruik maken van de beweegcoach is gratis.