HOME  |  Wonen & Leven  |  Veiligheid  |  BuurtWhatsapp

BuurtWhatsapp

BuurtWhatsApp: betrokken zijn bij de veiligheid van je wijk

In Maasgouw zijn inmiddels ongeveer 20 buurtwhatsappgroepen actief. Deze groepen streven er naar om het gevoel van veiligheid en leefbaarheid in de wijk vergroten. Dit door middel van het voorkomen van inbraak en vernieling, het melden van verdachte situaties en de pakkans (op heterdaad) te vergroten. We zijn natuurlijk altijd op zoek naar meer burgers! Om zo de criminaliteit nog meer terug te dringen.

De BuurtWhatsApp richt zich op het signaleren van verdachte situaties in de buurt of wijk. De moderne vorm van het burgerinitiatief buurtpreventie. Het zorgt voor die extra paar oren en ogen in de wijk voor de politie en andere toezichthouders. Deze kunnen namelijk niet altijd en overal aanwezig zijn.

Daarbij weten de mensen die in de wijk wonen en die deelnemen aan de WhatsAppgroep wat er speelt in de wijk. Wat is verdacht en wat niet. Samen kunnen ze zo een groot gebied in de gaten houden. Wil jij ook je steentje bijdragen aan de veiligheid en leefbaarheid in je eigen wijk? De extra oren en ogen van de politie zijn? We streven erna om over de hele gemeente een dekkend netwerk te krijgen.

Dus meld je aan bij al een bestaande WhatsApp-groep bij jou in de wijk of start er zelf een als er nog geen is.

Wil jij meehelpen aan de veiligheid en leefbaarheid in je wijk en wil je helpen bij het bestrijden van criminaliteit in de gemeente? Of wil je meer informatie over hoe je een BuurtWhatsAppgroep kunt starten? Stuur dan een e-mail naar dhr. Moonen van de gemeente via j.moonen@gemeentemaasgouw.nl.

Heb je geen Whatsapp? Maar wil je wel graag een buurtpreventie starten in je wijk? Geen probleem! Je kan ook andere opties bekijken door bijvoorbeeld een besloten groep op Facebook aan te maken of via de app Nextdoor. Een gratis app voor een besloten en sociaal netwerk in je buurt.

BuurtWhatsApp Maasgouw

Door een BuurtWhatsApp kunnen burgers zelf een groot gebied in de gaten houden. Met het melden van verdachte situaties in een BuurtWhatsApp, worden buurtbewoners snel gewaarschuwd en kunnen zij de verdachte in de gaten houden. Ondertussen kan de politie worden ingelicht en tot eventuele actie overgaan. Download onderstaand de PowerPointPresentatie van de bijeenkomst en de folder over BuurtWhatsapp in Maasgouw.