Je huis verduurzamen. Hoe doe je dat? En waar begin je? Op de website Energiek Maasgouw(externe link) vinden inwoners van Maasgouw informatie over het energiezuinig maken van hun huis op één website. Ook wordt er de weg gewezen naar verschillende subsidies en naar nuttige websites. De website is in de Nationale Klimaatweek gelanceerd.

Voor en door inwoners

De website Energiek Maasgouw is er voor en door de inwoners van Maasgouw. Hier vind je informatie en tips over het energiezuiniger maken van je woning en geven deskundigen én bewoners elkaar advies. Wethouder Sjors Blomen: “De website is bedoeld om mensen bij elkaar te brengen en elkaar tips te geven. Dat kan door het delen van je verhaal of het beantwoorden van elkaars vragen over bijvoorbeeld isoleren of zonnepanelen. Op die manier helpen we elkaar.” 

Van het gas af

De meeste huizen in Maasgouw worden nog verwarmd met behulp van aardgas. En de meeste mensen koken er ook nog op. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat Nederland in 2050 'van het gas af gaat'. Alle woningen van het aardgas afhalen wordt dus een enorm ingewikkelde klus. Gelukkig hoeven we dit niet van vandaag op morgen te doen. Maar om 2050 te halen, moeten we nu wel aan de slag!

Stappenplan 

De website Energiek Maasgouw helpt daarbij. Met hulp van het stappenplan op de website kom je al een heel eind. Daar vind je ook meer info over bijvoorbeeld zonnepanelen en de aanschaf van een warmtepomp. Je vindt er ook links naar verschillende subsidies, verbeterpunten voor je huis en het verduurzamen van monumenten en woningen in een beschermd dorps- of stadsgezicht.

Meer weten?

Check dan de website Energiek Maasgouw(externe link).