Geldproblemen zorgen voor stress. Schulden maken uw leven op allerlei manieren moeilijker. Daarom willen wij mensen met geldzorgen vroeg helpen. Hoe eerder u hulp krijgt, hoe gemakkelijker problemen kunnen worden opgelost. Wij noemen dit vroegsignalering van schulden.

De regering heeft de gemeenten de wettelijke taak gegeven om mensen met betalingsachterstanden al vroeg hulp te bieden. Wij werken daarom samen met zorgverzekeraars, woningcorporaties, energiemaatschappijen en WML. Als iemand de rekeningen van deze organisaties niet betaalt, krijgen wij een seintje. Want betalingsachterstanden zijn vaak een teken dat er geldproblemen zijn.

Gratis hulp

Als er op uw adres een betalingsachterstand gemeld wordt, nemen we contact met u op. U krijgt dan van ons een brief, kaartje, sms, telefoon of e-mail. Wij bieden u dan gratis hulp aan om uw geldproblemen op te lossen.

Bij het doorgeven van uw gegevens gelden de regels van de AVG. Klik hier voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw privacy.

Meer betalingsachterstanden

Zijn er meer meldingen van betalingsachterstanden op uw adres? Dan geven wij dit door aan Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW) Midden-Limburg. Zij komen bij u langs om u te helpen. U krijgt hierover vooraf een brief. Ook deze hulp is gratis.