Op zaterdag 16 juli a.s. vindt op Park Piahoeve in Heel het Vertelfestival plaats. Een belangrijk onderdeel van het festival is, zoals de naam al doet vermoeden, verhalen vertellen. Zo hebben we onder andere Ankie Pijpers in ons theater uitgenodigd, die een stuk komt voorlezen uit haar oeuvre, maar ook cultureel duizendpoot Hugo Luyten werkt mee aan het programma.

Het Vertelfestival is echter een evenement dat veel meer is dan verhalen vertellen. Behalve mooie verhalen presenteren we namelijk ook straattheater dat wordt verzorgd door toneelvereniging Koldriek, poppentheater en we hebben singer songwriter Robert Hugh Brown uitgenodigd om zijn mooie liedjes ten gehore te brengen. Robert is een graag geziene gast in zowel theaters als poppodia in Limburg. Het vertelfestival mag dus gerust een kunst en cultuur festival genoemd worden.

Hugo Luyten doorloopt momenteel een traject met leerlingen van groep 8 van basisschool de Sleye. Door middel van workshops heeft hij de kinderen laten kennismaken met het vak van een schrijver en zijn ze samen gekomen tot een verhaal met het thema ‘Mythes en legendes’. Het dorp Heel kent een aantal lokale legendes die als uitgangsbasis zijn genomen voor deze editie van het Vertelfestival. Enkele van deze kinderen krijgen een prominente plek in het programma om hun verhaal te presenteren aan het aanwezige publiek.

Het Vertelfestival vindt plaats op zaterdag 16 juli van 13.00 tot 17.00 uur op Park Piahoeve, Mgr. Savelbergweg 101 te Heel. Het festival is vrij toegankelijk te bezoeken en iedereen is welkom!

Neem je eigen kussentje mee om op te zitten. De bar is tijdens het festival geopend.

Het Vertelfestival is een samenwerking tussen Park Piahoeve (St. Anna/Koraal), Speeltuinwerk Limburg en Hieël Hael en wordt mogelijk gemaakt door subsidie van het Huis voor de Kunsten Limburg in het kader van Samenspel.