Stichting Gehandicapten Platform Maasgouw organiseert op zaterdag 3 juni een tourtocht voor scootmobielen en elektrische rolstoelen.

De Stichting Gehandicapten Platform Maasgouw (GPM) organiseert deze tocht al voor de achttiende keer.

Rondrit
Tijdens de rondrit krijgen de deelnemers ruim de tijd met elkaar kennis te maken en ervaringen uit te wisselen. Ze rijden ongeveer twintig kilometer en stoppen halverwege voor koffie en vlaai. Er zijn deskundigen aanwezig die de toerrijders wegwijs kunnen maken in bijvoorbeeld het aanvragen van voorzieningen via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Alle medewerkers bestaan uit vrijwilligers, met inbegrip van de politie, de EHBO, begeleiders en mensen van de thuiszorg. Bovendien rijdt er altijd een rolstoelbus mee om degenen met pech veilig naar huis te brengen.

Aanmelden
De tocht begint om 13.30 uur vanaf het Kerkplein in Maasbracht en duurt tot 16.30 uur. Deelname is gratis. Als u mee wilt doen, dan kunt u zich aanmelden per email gpmaasgouw@gmail.com of bellen naar 0475-461 724 of 0475-463 284. Deelnemers worden verzocht ervoor te zorgen, dat de accu van hun scootmobiel of rolstoel opgeladen is.