Gemeente Maasgouw heeft afgelopen zomer onderzoek gedaan naar de mogelijkheid voor de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen op een riviercruiseschip. 

“Uit ons onderzoek blijkt dat de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen op een riviercruiseschip helaas niet haalbaar is”, aldus burgemeester Stef Strous. “Rijkswaterstaat kan geen ontheffing verlenen voor de aanleg van een riviercruiseschip aan de Oude Loswal en de totale kosten komen ver boven de financiële bijdrage van het Rijk. We hebben ook naar andere locaties in onze gemeente gekeken waar een riviercruiseschip zou kunnen aanmeren, maar die locaties bleken niet geschikt. Graag hadden we op deze manier een bijdrage geleverd aan de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen. De nood voor opvang blijft namelijk onveranderd hoog.“

Vluchtelingen

Op dit moment zitten er ruim 80 Oekraïense vluchtelingen in tijdelijke opvang van particulieren of opvang van de gemeente. 

Opgave

Vanuit het Rijk ligt nog steeds de opgave om meer tijdelijke opvang voor Oekraïense vluchtelingen te regelen. Gemeente Maasgouw gaat daarom andere mogelijkheden onderzoeken.