Bibliocenter nodigt iedereen van harte uit om deel te nemen aan gezellige taalwandelingen in Heel en Maasbracht als onderdeel van de Week tegen Eenzaamheid.

De Week tegen Eenzaamheid vindt plaats van 28 september tot en met 4 oktober. Deze bijzondere week staat in het teken van ontmoeting en verbinding. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Taalwandeling naar Stephanushof Heel op 2 oktober om 10.00 uur
Verken het hofje en maak kennis met de bewoners tijdens een gezellige wandeling. In de ontmoetingsruimte kun je samen praten en genieten van een kopje koffie. Wellicht kun je zelfs bij enkele bewoners binnenkijken of hun tuin bewonderen.

Op het erf zijn 36 zelfstandige woningen met alle basisvoorzieningen op de begane grond. Elke woning heeft ook een klein tuintje. In het centrale gebouw is een ontmoetingsruimte waar activiteiten worden georganiseerd voor de bewoners en er is zelfs een kleine keukenvoorziening aanwezig.

Wandel mee in Heel
Wil je nieuwe mensen leren kennen? Loop dan gezellig mee met het Taalcafé in Heel op 2 oktober, we vertrekken om 10.00 uur vanaf de bibliotheek in Heel. De wandeling wordt afgesloten met een heerlijk kopje koffie of thee in een gezellige omgeving.

Taalwandeling naar Maasbracht op woensdag 4 oktober om 10.00 uur
Verken Maasbracht en oefen Nederlands met taalvrijwilligers van het Taalcafé! Tijdens deze wandeling beweeg je, ontmoet je mensen en leer je Maasbracht beter kennen. Onderweg zijn er gespreksonderwerpen op een wandelkaart met het thema ‘ontmoeten’. Deze kaart helpt bij gesprekken en houdt de focus op taaloefeningen. De kaart bevat eenvoudige taal, gespreksoefeningen en nieuwe woorden om je woordenschat uit te breiden.

Wandel mee in Maasbracht
Loop gezellig mee met het Taalcafé in Maasbracht op 4 oktober om 10.00 uur. De wandeling start om 10.00 uur vanuit buurtcentrum de Spil in Maasbracht. De wandeling wordt afgesloten met een heerlijk kopje koffie of thee.