De werkzaamheden bij stuw Roermond zijn afgerond. Alle 16 jukken zijn vervangen. De kuip en tijdelijke dam worden komende tijd verwijderd. Zo is de locatie op tijd klaar voor het hoogwaterseizoen begint.

Verwijderen kuip en weghalen tijdelijke dam

Rijkswaterstaat is op 13 september gestart met het vol laten lopen van de kuip. Daarna is deze verwijderd. Aan het begin van week 38 worden de schuiven weer tegen de nieuwe jukken gezet. De schuiven zijn nodig om het water te kunnen reguleren.

Werkzaamheden stuw Roermond
Foto: Mourik infra afdeling Echt

Rijkswaterstaat verwacht in week 38 ook te kunnen starten met het weghalen van de tijdelijke dam. Om deze klus te klaren zet Mourik Infra twee kraanschepen in en een kraan op de dam zelf. Naar verwachting duurt het zo’n 3,5 week voor de dam helemaal weggehaald is.

Aanleiding werkzaamheden Stuw Roermond

De jukken van de stuw bij Roermond(externe link) waren aan vervanging toe. Om dat werk uit te kunnen voeren heeft Mourik Infra begin dit jaar een tijdelijke dam gebouwd. In combinatie met een grote bouwkuip konden steeds 4 jukken tegelijkertijd worden vervangen. De functie van een juk wordt ook uitgelegd in onderstaande video.