Gouverneur Remkes heeft op 23 november, na eerder overleg met de fractievoorzitters in de gemeenteraad van Maasgouw, burgemeester Stef Strous met ingang van 8 februari 2022 aangesteld als waarnemend burgemeester van Maasgouw tot aan de komst van een nieuwe Kroonbenoemde burgemeester van Maasgouw, naar verwachting tegen de zomer van 2023.

De tweede ambtstermijn van burgemeester Strous in Maasgouw loopt af op 8 februari 2022. Burgemeester Strous heeft inmiddels met ingang van die datum zijn ontslag bij de Kroon ingediend.

De fractievoorzitters in de gemeenteraad van Maasgouw hebben hem verzocht de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 en aansluitend de coalitie- en collegevorming te begeleiden en daarna de nieuwe gemeenteraad en het nieuwe college in te werken.

Gouverneur Remkes verwacht dat met het aanstellen van de heer Strous als waarnemend burgemeester het goed functioneren van het openbaar bestuur in Maasgouw zal worden gecontinueerd.

Het werk is nooit af

“In de zomer van 2023 ben ik 65 en dan wil ik nog graag, bij goede gezondheid, mijn deskundigheid en ervaring elders in de samenleving inzetten”, zegt Strous. “Maasgouw kan dan met een nieuwe burgemeester verder bouwen aan de gemeente. Het werk van de lokale overheid is nooit af. Wie had 2 jaar terug de coronapandemie verwacht, of net voor de zomer de wateroverlast? Wie voorzag in 2015 de vluchtelingenstroom? Zo komen er steeds nieuwe zaken op ons af. Het blijft heel mooi om hieraan te mogen werken".

Burgemeester Strous