De werkgroep Economie van Samenwerkingsverband Midden-Limburg (SML) bracht op 15 juli een werkbezoek aan de haven van Maasbracht. De bestuurders lieten zich informeren over de gebiedsontwikkelingsplannen voor het havengebied. 

Tankstation duurzame energie

Oliehandel Tullemans onderzoekt in de Bunkerhaven-Oude Maas de mogelijkheden voor de  bouw van een Clean Energy Hub (CEH), een tankstation waar schepen duurzame energie kunnen tanken. Naast het  onderzoek naar de ontwikkeling van een duurzaam tankstation wordt ook de scheepswerf in de binnenhaven van Maasbracht verduurzaamd en toekomstbestendig gemaakt.

“Als het Tullemans lukt om een Clean Energy Hub te realiseren, dan levert dit een belangrijke en substantiële bijdrage aan schoner transport en een duurzame en circulaire economie. De revitalisering van de scheepswerf en ontwikkeling van een Clean Energy Hub zijn majeure projecten  voor Maasgouw met een duidelijke spin of voor de regio”, aldus wethouder Carla Peters.

Werkbezoek

Naast de haven in Maasbracht bezocht de werkgroep van SML ook voormalig dakpannenfabriek De Valk in Echt, bedrijventerrein Kampershoek Weert, Leisurepark en bakkerij Heerschap Nederweert, bedrijvenpark Zevenellen in Haelen en de Willem Alexander Haven Roermond en Vekoma Vlodrop.