Op het Kerkplein in Maasbracht werd vrijdag 26 mei hard gewerkt. Tot voor kort was het Kerkplein volledig verhard met weinig groen. Hierdoor kon de temperatuur in de zomer behoorlijk oplopen. De afgelopen weken is een deel van de verharding vervangen door borders. En nu zijn die borders aangeplant door onze medewerkers van de buitendienst. Zij kregen daarbij hulp van wethouder Sjors Blomen, bewoners van het plein en enkele veteranen. Want speciaal om onze veteranen te eren, legden we op het plein een Wit Anjer Perkje aan. Naast het Anjer Perkje werden er nog meer bloemen en struiken op het Kerkplein geplant. Zo krijgt het Kerkplein een mooie, groene aanblik. 

Maasgouw wordt steeds groener

Niet alleen het Kerkplein in Maasbracht wordt groener. Dat gebeurt op steeds meer plekken in Maasgouw. De afgelopen twee jaar is al ruim 5000 m² verharding in de openbare ruimte vervangen door groen. Zo maken we onze gemeente klimaatbestendiger en leefbaarder. Want groen werkt verkoelend, vermindert wateroverlast, is goed voor de dieren en insecten, zorgt voor een betere lucht- en waterkwaliteit en maakt gelukkiger. 

Helpt u ook mee?

Ook u kunt meehelpen om Maasgouw nog groener te maken. Dat kunt u bijvoorbeeld doen door (een deel) van de tegels in uw tuin te vervangen door groen. Ook kunt u uw regenwater opvangen of door een groen dak aan te leggen. Een groene omgeving biedt meer koelte in de zomer en regenwater kan makkelijk wegzakken in de aarde of opgevangen worden voor gebruik. Bovendien komt het de biodiversiteit ten goede. Groen is dus van groot belang voor een klimaatbestendige en duurzame omgeving.