HOME  |  Recreatie & Toerisme  |  Water  |  Watersport

Watersport

Zeilclub Thorn

Eind 1969, kort na het ontstaan van de 1e ontgrindingsplassen, is de zeilvereniging opgericht. De Thorner Zeilclub is daarmee de oudste watersportvereniging binnen het stuwpand Linne (Maasgebied met plassen tussen stuw Linne en Stevensweert). De vereniging is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond.

De verenigingshaven ligt in Thorn aan het Wolfsgat en wordt gedeeld met de Thorner Hengelsportvereniging ‘t Alfje. De Thorner Zeilclub stimuleert de onderlinge contacten tussen de leden en organiseert zeilwedstrijden, toertochten, instructieavonden en andere evenementen die met de zeilsport te maken hebben. De jeugdafdeling is voor jeugd tot 22 jaar. Meer informatie op www.zcthorn.com

Vissen

De sportvisserij wordt veel beoefend in Maasgouw. Hiervoor is een VISpas nodig. Met de VISpas mag u vissen in alle wateren die in de bijbehorende lijsten van viswateren zijn ingebracht. De VISpas is te verkrijgen bij onder andere hengelsportzaken en hengelsportverenigingen. In het lidmaatschap van een hengelsportvereniging is de VISpas bijna altijd inbegrepen. Meer informatie over de VISpas en sportvisserij op www.sportvisserijnederland.nl of (030) 605 84 00.

Surfen en duiken

In de meeste natuurplassen in Maasgouw is het niet toegestaan om te surfen, te duiken, kanoën of te zwemmen. Dit leest men op de toegangsborden bij het natuurgebied. Zulke borden zien er als volgt uit:


 

Duiklocatie Boschmolenplas Panheel

De Boschmolenplas ligt ten westen van Heel en is net als de overige Maasplassen een voormalig grindgat. De plas is een begrip in duikminnend binnen- en buitenland. De plas, met een diameter van ruim 1 km, wordt gevoed met grondwater dat op een natuurlijke wijze is gefilterd. Door het bijzonder heldere water is een zicht van 12 meter niet ongewoon. Door de uitstekende waterkwaliteit is de Boschmolenplas het toneel van een zeer rijke onderwaterflora- en fauna, die in combinatie met de aanwezige kunstmatige objecten zorgt voor een unieke en onvergetelijke duikervaring. Bij de Boschmolenplas is het niet toegestaan om te zwemmen.

Duiklocatie de Boschmolenplas wordt beheerd door eigenaren Mieke en Maurits van Gulick. Hier kunt u terecht voor het vullen van duikflessen (perslucht tot 300 bar) en het huren van duikmaterialen. Of u nu duiker, wandelaar of fietser bent, u kunt in de horecagelegenheid binnen of buiten op het terras terecht. Voor meer informatie kijk op www.duiklocatieboschmolenplas.nl

De rechten om te duiken in de gehele Boschmolenplas zijn uitsluitend toegekend aan Duiklocatie Boschmolenplas. Toegang tot het water is alleen toegestaan tijdens de openingstijden van, en via de entree van Duiklocatie Boschmolenplas. Het te water gaan in de Boschmolenplas op een andere locatie dan die van de duiklocatie is niet toegestaan!

Duikschool Stingray Panheel

Stingray in Panheel is sinds 1993 de 1e Professionele PADI-gecertificeerde duikschool in Limburg. (Professional Assosiation of Diving Instructors). Stingray biedt een ruim aanbod PADI-duikopleidingen aan voor duikers van alle niveaus. Meer informatie op www.aegir-stingray.nl

Xtremezone

Fun en spektakel van april tot en met oktober in Ohé en Laak, Dijk 3.

  • Wakeboarden
  • Wakeskaten
  • Wakesurfen
  • Waterskiën
  • Banaan varen

Meer informatie www.extremezone.nl of tel 06 - 29 51 00 94.

Funbeach

Spectaculaire watersportactiviteiten in Panheel, Velkenskamp 1.

  • Wakeboarden
  • Airstreamen
  • Flyboarden
  • Aquaskippen
  • Suppen

Kijk voor meer informatie op www.funbeach.nl. Funbeach is geopend van 1 mei tot 1 oktober.