HOME  |  Recreatie & Toerisme  |  Kunst en cultuur  |  Musea en galeries

Musea en galeries

Combi-ticket 3 musea

In 2016 kunt u de 3 musea het Maas Binnenvaartmuseum, het gemeentemuseum 'Het land van Thorn' of het Streekmuseum Stevensweert/Ohé en Laak bezoeken voor de prijs van 2 met het combi-ticket.

Wanneer u één van de bovenstaande musea bezoekt, betaalt u de reguliere entreeprijs en ontvangt u gratis het combi-ticket. Bij vertoon van het combi-ticket bij de andere 2 musea betaalt u slechts de helft van de reguliere entreeprijs. Het ticket is geldig in 2016 en is bestemd voor 1 persoon.

 • Gemeentemuseum 'Het land van Thorn'

  Gemeentemuseum Het land van Thorn

  Gemeentemuseum Het land van Thorn presenteert in woord en beeld de bijzondere geschiedenis van Thorn. Aan de hand van kunsthistorische objecten en moderne multimedia shows wordt bijzonder aandacht geschonken aan de abdissen en adellijke stiftsdames.

 • Stichting Maas- Binnenvaartmuseum

  Schepenkerkhof Maasbracht, 1944

  Groepsrondleidingen met bezichtiging van het museum, de haven en de drielingsluis door oud-schippers. In het museum staan onder andere schaalmodellen van oude tjalken, schepen en sleepboten. Ook is er een maquette van het schepenkerkhof en een maquette van de Kolentip.

 • Streekmuseum Stevensweert/Ohé en Laak

  Streekmuseum Stevensweert/Ohé en Laak

  In het voormalige gemeentehuis uit 1858 is het streekmuseum gevestigd. Dit gebouw is ontworpen door de architect Pierre Cuypers. Maak in het museum kennis met het roerige en indrukwekkende verleden van Stevensweert en Ohé en Laak, gelegen op “het Eiland in de Maas”. Belangrijke thema’s zijn de baggervondsten o.a. de Kantharos van Stevensweert, de beeldensnijder Jan van Steffeswert, het kasteel van Stevensweert met munten van de graven Van den Bergh, kasteel Walburg en zijn bewoners, maquette van de Spaanse vesting Stevensweert.

 • Catharina van Ameijde Messchendorp Schildersatelier & Galerie

  Alleen op afspraak te bezichtigen.

 • De Kluis

  De Kluis ontleent zijn naam aan het voormalige bankgebouw waarin de solide kluis bewaard is gebleven. U vindt er hedendaagse kunst, waaronder schilderijen, glasobjecten, keramiek en bronzen beelden.