HOME  |  Recreatie & Toerisme  |  Fietsen  |  Fietsroutes

Fietsroutes

ANWB routes

ANWB / VVV Fietsgids Midden-Limburg bevat 20 aantrekkelijke fietsroutes langs de natuur in Midden-Limburg. De routes variëren van 30 tot 50 kilometer en zijn veelal bewegwijzerd.

LF 3 Maasroute

Fietsen tussen Arnhem en Zuid-Limburg. De Maasroute (220 km lengte) is het zuidelijke deel van LF3. Tussen de heuvels ten zuiden van Nijmegen en het heuvelland van Limburg volgt u de bochten van de Maas. Door de veertjes in de route kunt u de sfeer aan beide zijden van de Maas proeven.

Maasstadjesroute

De Maasstadjesroute gaat over de fietsknooppunten en is vanaf elk knooppunt in de route te starten. De route is 39 kilometer en leidt door het bijzondere Maasplassen gebied met prachtig natuurschoon en pittoreske dorpjes. In deze Maasstadjes liggen tal van monumenten die herinneren aan de rijke historie. Tijdens deze grensoverschrijdende route wordt een klein uitstapje naar België gemaakt. Om weer terug te komen in Nederland wordt er een oversteek gemaakt met een fietspontje.

Molenfietsroute in Maasgouw

De Molenfietsroute gaat over de fietsknooppunten en is vanaf elk knooppunt in de route te starten. De route is 47 km lang en leidt u langs de 3 prachtige molens die de gemeente Maasgouw rijk is. In de folder staat van elke molen een uitgebreide achtergrondinformatie. Onderweg wisselen bijzonder natuurschoon en eeuwenoude cultuur elkaar af.

Happen en trappen

Happen en Trappen is dé ideale combinatie van sportief bezig zijn en culinair genieten. Met veel zorg en expertise zijn overal in Nederland schitterende fietsroutes ontwikkeld, waarbij per route 5 restaurants zich gastvrij aan u presenteren. U bent de hele dag aan het genieten van de mooie Nederlandse natuur en heerlijke gerechten bij de verschillende ondernemingen. Meer informatie op www.happenentrappen.nl.

Culinaire Fietstocht Maasgouw

Van mei tot en met oktober kunt u een culinaire fietstocht (52 km) maken door de gemeente Maasgouw. In etappes van ongeveer 10 km. fietst u door de mooiste plekjes van Maasgouw. Tussen iedere etappe wisselt u het fietsen af met een gerecht. Informatie en aanmelden via www.culinairefietstochtmaasgouw.nl of www.detump.nl.