HOME  |  Recreatie & Toerisme  |  Evenementen  |  Torna Cultura

Torna Cultura

Dit item is in het archief geplaatst op 01-12-2019

Torna | Cultura presenteert zondag 24 november om 14.30 uur in ‘Aod Thoear’ een aantal opvallende en interessante podiumgasten

Prof. Dr. Leonie Cornips is hoogleraar taalcultuur in Limburg aan de Universiteit Maastricht en is per 1 oktober jl. als taalonderzoeker verbonden aan het Humanities Cluster (KNAW) in Amsterdam. Zij onderzoekt de taal van melkkoeien met als onderzoeksvraag: Wat bedoelt een koe nou met boe? Ze vertelt over hoe melkkoeien onderling en met de boer communiceren.

Wim Miltenbrug, f.s.o., pastoor-deken van het dekenaat Thorn karakteriseert zichzelf als een betrokken pastoor die op de mensen afstapt. Bij zijn installatie tot deken van het dekenaat Thorn merkte hij op, dat hij liever een goed gesprek heeft, dan een volle kerk. Op 24 november gaat hij in gesprek bij Torna | Cultura.

Schulden gemaakt waar je niet meer uitkomt? Eigen schuld, dikke bult. Velen denken zo. Met het project ‘Zelf Sjöldj’ maakt stichting Turba het thema armoede bespreekbaar. Projectcoördinator Ton Custers vertelt over mensen die zelf in armoede leven of geleefd hebben.

De zusjes Amber en Britt Nelissen zijn de muzikale podiumgasten. In 2017 vertolkte Amber op overtuigende en verrassende wijze de hoofdrol van de duivel in het muziekspektakel ‘Schinderhannes’.

Peter Berghs, vaste columnist in het radioprogramma ‘Wiekend WaegWiezer’ van Omroep ML5, leest de column.

Startdatum van het evenement 24-11-2019

Extra content blok

Evenement organiseren; vergunning of melding

Wilt u een groot evenement organiseren? Dan vraagt u een evenementenvergunning aan bij de gemeente. Een klein evenement hoeft u alleen te melden bij de gemeente. Meer informatie over vergunning of melding.

Aanvragen evenementensubsidie

Subsidie voor een evenement kunt u aanvragen via het Aanvraagformulier evenementensubsidie. Hier kunt u de subsidievoorwaarden voor evenementen bekijken. 

De Provincie Limburg biedt subsidie voor evenementen op gebied van cultuur, volkscultuur of sport met een bovenlokale uitstraling. Meer informatie over de Provinciale stimuleringsregeling Bovenlokale Evenementen.