HOME  |  Recreatie & Toerisme  |  Evenementen  |  Torna Cultura opent seizoen met gevarieerd café

Torna Cultura opent seizoen met gevarieerd café

Dit item is in het archief geplaatst op 07-10-2019

Torna | Cultura opent het nieuwe seizoen op zondag 6 oktober om 14.30 uur in ‘Aod Thoear’ met een verrassend en onderscheidend programma. Als gastheer leidt Chris Trines  de bezoekers op aangename manier door het programma.

Te gast zijn:

NIGEL OTERMANS (Haler), Nederlands Jeugdkampioen Toneelgoochelen
Vanaf zijn 11e is Nigel dagelijks bezig met het verzinnen en repeteren van trucs en acts. Hij heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder Nederlands Jeugdkampioen Toneelgoochelen en finalist bij “Kunstbende Theater’. Hij trad met de ‘Medammecour on tour’ in 2019 in alle Limburgse theaters op. Nigel is gevraagd om deel te nemen aan het NK-goochelen voor volwassenen en de Hans Klok Trophy.

HAR en MIA HEIJMANS (Ittervoort), winnaars gouden Guillonpenning 2019
De amateurarcheologen Har en Mia Heijmans ontvingen juni jl. de gouden Guillonpenning 2019. Het echtpaar heeft vele bijzondere archeologische ontdekkingen gedaan. Beiden vormen volgens de jury ‘de spil in de archeologische beoefening in Midden-Limburg’. Ze werken daarbij samen met professionals en dat leverde een imposante wetenschappelijke publicatie van de resultaten op.

FREAKIN’ AWESOM3
Freakin’Awesom3 is een drietal dames, Claudia, Katia en Luus, die een ongekende passie delen voor zang en muziek. Geheel in vintage-stijl presenteren zij een mix van songs, gepresenteerd met een flinke dosis enthousiasme. Songs in de stijl van bijvoorbeeld de Andrew Sisters, Caro Emerald, Puppini Sisters, voorzien van moderne beats en sounds.

HOFFERKEUKENS IN DE STEIGERS
Op de plek waar tot einde 18e eeuw gekookt werd voor de adellijke dames van het Stift, wordt op dit moment een compleet nieuw restaurant-hotel gerealiseerd. Het betreft het oude keukenpand van de abdij, de Hofferkeukens, een schitterend rijksmonument. De inrichting en aankleding zullen eenzelfde luxe en weelde gaan uitstralen als het voormalig gebouwencomplex van de stiftdames. Samen met de Pottenhuisjes en het Openluchttheater vormen zij de Abdijhof.

PETER BERGHS (Baexem), columnist
Peter Berghs is inmiddels vijf jaar als vaste columnist verbonden aan het radioprogramma ‘WiekendWaegWiezer’ van Omroep ML5.  Hij leest een actuele column voor.

Startdatum van het evenement 06-10-2019
Starttijd: 14:30
Einddatum van het evenement 06-10-2019

Extra content blok

Evenement organiseren; vergunning of melding

Wilt u een groot evenement organiseren? Dan vraagt u een evenementenvergunning aan bij de gemeente. Een klein evenement hoeft u alleen te melden bij de gemeente. Meer informatie over vergunning of melding.

Aanvragen evenementensubsidie

Subsidie voor een evenement kunt u aanvragen via het Aanvraagformulier evenementensubsidie. Hier kunt u de subsidievoorwaarden voor evenementen bekijken.

De Provincie Limburg biedt subsidie voor evenementen op gebied van cultuur, volkscultuur of sport met een bovenlokale uitstraling. Meer informatie over de Provinciale stimuleringsregeling Bovenlokale Evenementen.