HOME  |  Recreatie & Toerisme  |  Evenementen  |  TORNA | CULTURA – CAFÉ

TORNA | CULTURA – CAFÉ

Dit item is in het archief geplaatst op 25-01-2019

Het eerste Torna | Cultura – Café in het nieuwe jaar vindt plaats op zondag 20 januari om 14.30 uur in Café-Restaurant Aod Thoear. Henk van Neerven, presentator bij Omroep ML5, is de gastheer. Entree € 5,00.

Filmpremière
Van de viering ‘290 jaar Brandprocessie Thorn’, zoals die op zondag 14 oktober 2018 in Thorn plaatsvond, zijn filmopnames gemaakt. Van het  beeldmateriaal zijn een tweetal films geproduceerd.  De samenvatting van de viering in de Abdijkerk, zegening van de koorkap en de Brandprocessie door de historische kern van Thorn beleeft in het Torna | Cultura – Café zijn première.

Winnaar InBeeld
Ton Eyssen won de allereerste editie ‘InBeeld’, een tweejaarlijkse wedstrijd voor de beeldende amateurkunst in Limburg. 270 amateurkunstenaars stuurden daarvoor een kunstwerk in.

Southern Voices geprolongeerd
Southern Voices wordt gevormd door de sopranen Eline van den Broeke, Elmy Kremer en Aukje Pijper. Ze zullen een gevarieerd repertoire ten gehore brengen. Ze combineren klassieke met moderne muziek en dit leidt tot een verbluffend resultaat met een unieke homogene klank.

Ludieke monoloog
Oma worden is een mijlpaal in het leven. Maar wat als het een ‘baan’ wordt met allerlei verplichtingen en opvoedregels waar je je aan moet houden? In de monoloog ‘Ich bèn Oma’ vertelt Rezie Vrancken op een ludieke en humoristische manier over het moderne oma-schap, over de verschillen met ‘vreuger’ en over de steeds meer voorkomende granny burn-out.

Gedicht
Riky Simons-Julicher, lid van de ‘Sjrieverskrink Midde-Limburg’, draagt een gedicht voor. Spelen met taal is hét kenmerk van haar dialectwerk.

Startdatum van het evenement 20-01-2019

Extra content blok

Evenement organiseren; vergunning of melding

Wilt u een groot evenement organiseren? Dan vraagt u een evenementenvergunning aan bij de gemeente. Een klein evenement hoeft u alleen te melden bij de gemeente. Meer informatie over vergunning of melding.

Aanvragen evenementensubsidie

Subsidie voor een evenement kunt u aanvragen via het Aanvraagformulier evenementensubsidie. Hier kunt u de subsidiecriteria voor evenementensubsidie (pdf, 208 kB) bekijken. 

De Provincie Limburg biedt subsidie voor evenementen op gebied van cultuur, volkscultuur of sport met een bovenlokale uitstraling. Meer informatie over de Provinciale stimuleringsregeling Bovenlokale Evenementen.