HOME  |  Recreatie & Toerisme  |  Evenementen  |  Tentoonstelling 'Zwarte Bevrijders' in Theater aan het Vrijthof

Tentoonstelling 'Zwarte Bevrijders' in Theater aan het Vrijthof

Een tiende van de Amerikaanse bevrijders was Afro-Amerikaans. Ondanks hun verdiensten verdwenen de verhalen over bevrijders na de oorlog snel uit het collectieve geheugen, de geschiedschrijving en -tot voor kort- uit nationale herdenkingen. De tentoonstelling Zwarte Bevrijders: Afro-Amerikaanse soldaten in Nederland wil eraan bijdragen deze soldaten weer zichtbaar te maken. Deze tentoonstelling is vrij toegangelijk van 1 december t/m zaterdag 25 januari.

De officiële opening van de expositie vindt plaats op zondag 1 december van 11.30 tot 13.00 uur. U kunt zich via de website van Theater aan het Vrijthof gratis aanmelden voor de officiële opening. Aanmelden kan tot en met donderdag 28 november 2019.

Locatie: Theater aan het Vrijthof in Maastricht
Startdatum van het evenement 01-12-2019
Einddatum van het evenement 25-01-2020

Extra content blok

Evenement organiseren; vergunning of melding

Wilt u een groot evenement organiseren? Dan vraagt u een evenementenvergunning aan bij de gemeente. Een klein evenement hoeft u alleen te melden bij de gemeente. Meer informatie over vergunning of melding.

Aanvragen evenementensubsidie

Subsidie voor een evenement kunt u aanvragen via het Aanvraagformulier evenementensubsidie. Hier kunt u de subsidievoorwaarden voor evenementen bekijken.

De Provincie Limburg biedt subsidie voor evenementen op gebied van cultuur, volkscultuur of sport met een bovenlokale uitstraling. Meer informatie over de Provinciale stimuleringsregeling Bovenlokale Evenementen.