HOME  |  Recreatie & Toerisme  |  Evenementen  |  Nationale Archeologiedagen: Bagger! Tussen grind en Kantharos

Nationale Archeologiedagen: Bagger! Tussen grind en Kantharos

Dit item is in het archief geplaatst op 14-10-2019

Ontdek het unieke verhaal van de replica van Kantharos van Stevenweert. Door een jarenlange juridische strijd kreeg de Grieks-Romeinse drinkbeker veel bekendheid. Een gids vertelt u het verhaal en geeft ook uitleg over de aanwezige bagger- en bodemvondsten. Ook is er een wandeling naar de recent geplaatste archeopunten in Stevensweert, als onderdeel van de Archeo Route Limburg.

Wandelingen zijn op zondag 13 oktober van 13.00-14.00 uur en van 15.00-16.00 uur (gratis)

Locatie: Jan van Steffeswertplein 1 in Stevensweert
Startdatum van het evenement 13-10-2019
Einddatum van het evenement 13-10-2019

Extra content blok

Evenement organiseren; vergunning of melding

Wilt u een groot evenement organiseren? Dan vraagt u een evenementenvergunning aan bij de gemeente. Een klein evenement hoeft u alleen te melden bij de gemeente. Meer informatie over vergunning of melding.

Aanvragen evenementensubsidie

Subsidie voor een evenement kunt u aanvragen via het Aanvraagformulier evenementensubsidie. Hier kunt u de subsidievoorwaarden voor evenementen bekijken.

De Provincie Limburg biedt subsidie voor evenementen op gebied van cultuur, volkscultuur of sport met een bovenlokale uitstraling. Meer informatie over de Provinciale stimuleringsregeling Bovenlokale Evenementen.