HOME  |  Recreatie & Toerisme  |  Evenementen  |  Maas Trek 2019

Maas Trek 2019

Dit item is in het archief geplaatst op 07-10-2019

Verken het meest noordelijke puntje van het RivierPark Maasvallei tijdens de Maas Trek op zondag 6 oktober!

Voor het vijfde jaar op rij kun je het RivierPark Maasvallei te voet verkennen tijdens de Maas Trek, een grensoverschrijdend wandelevenement voor jong en oud. Dit jaar is de start voorzien aan het Bastion in Kessenich (Kinrooi, BE). Eenmalige wandelroutes werden speciaal voor dit evenement ontwikkeld om je enkele heel bijzondere plekjes langs de Maas te tonen.

Wandelroutes

Je kan kiezen tussen wandelroutes van 5, 10, 16, 20 en 26 km. Maar liefst vier van de vijf routes steken de grens over naar o.a. de gezellige Maasdorpjes Ittervoort, Thorn en Wessem. Je wandelt op de landsgrens in het waterrijke natuurgebied Koningsteen-Kollegreend naar het einde van Belgiƫ en doorkruist het prachtige Vijverbroek.

Nationaal Koningsschieten

Om de Maasvalleibeleving compleet te maken, kun je bij de start- en aankomst bij het Bastion genieten van het Nationaal Koningsschieten, georganiseerd door de zeven schutterijen van Kinrooi. Het belooft een groots evenement te worden met een optocht en verschillende schietdisciplines. Reden te meer om zondag 6 oktober naar het Bastion te komen!  

Deze editie van de Maas Trek wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Kinrooi, de schutterijen van Kinrooi, Walking Limburg en de natuurverenigingen Limburgs Landschap, Natuurpunt en Natuurmonumenten.   

Praktisch

  • Locatie: Bastion Kessenich, Kinrooi (BE) (GPS: Vilgertenweg, Kinrooi)
  • Inschrijven kan vanaf 8 uur
  • Vanaf 13 uur starten de wedstrijden
  • Deelname: 2,5 euro p.p. Kinderen tot 12 jaar wandelen gratis mee

Meer info: www.maastrek.eu.

Locatie: Bastion Kessenich (BE)
Startdatum van het evenement 06-10-2019
Starttijd: 08:00
Einddatum van het evenement 06-10-2019

Extra content blok

Evenement organiseren; vergunning of melding

Wilt u een groot evenement organiseren? Dan vraagt u een evenementenvergunning aan bij de gemeente. Een klein evenement hoeft u alleen te melden bij de gemeente. Meer informatie over vergunning of melding.

Aanvragen evenementensubsidie

Subsidie voor een evenement kunt u aanvragen via het Aanvraagformulier evenementensubsidie. Hier kunt u de subsidievoorwaarden voor evenementen bekijken. 

De Provincie Limburg biedt subsidie voor evenementen op gebied van cultuur, volkscultuur of sport met een bovenlokale uitstraling. Meer informatie over de Provinciale stimuleringsregeling Bovenlokale Evenementen.