HOME  |  Recreatie & Toerisme  |  Evenementen  |  Kerstmarkt Thorn

Kerstmarkt Thorn

Dit item is in het archief geplaatst op 20-12-2018

De meer dan 70 standhouders bieden de bezoeker een uitgebreid en zeer gevarieerd assortiment.

Begin tijd:11:00 uur

Eind tijd:17:00 uur

Locatie:Kasteelhoeve de Grote Hegge en historisch centrum van Thorn

Plaats:Thorn

Entreekosten:3,50 (kinderen tot 12 jaar gratis)

Organisatie:Koninklijke Harmonie van Thorn


Kijk voor meer informatie op www.kerstmarktthorn.nl  

Valkeniers van Birds@work zijn aanwezig met verschillende roofvogels om demonstraties en uitleg te geven. De demonstraties vinden plaats om 13.00 uur en 15.00 uur, op locatie De Grote Hegge.
Leden van de toneelvereniging uit Thorn zullen u terug brengen in de tijd van Dickens. U zult hen tegenkomen als bijvoorbeeld straatjongen, bedelaar, Scrooge of adellijke dame in de straten van Thorn.
Een grote schare vrijwilligers van de Koninklijke Harmonie van Thorn zorgt voor versgebakken wafels en overheerlijke oliebollen. Dit jaar zal ook weer een bourgondisch bakhuys ( sjansoven, deze oven wordt gestookt met takkenbossen -sjansen-) aanwezig zijn, waarin op authentieke wijze brood en vlaai wordt gebakken.
De kerstmarktbezoeker kan van 13.00 - 17.00 uur vrij binnenlopen in de prachtige Abdijkerk van Thorn en genieten van een gevarieerde reeks ensembles onder de titel “Abdijconcertino’s”. Deze miniconcerten zijn al enkele jaren een vast en zeer succesvol onderdeel van de Kerstmarkt in Thorn.
Er is voldoende parkeergelegenheid en tussen De Grote Hegge en de historische kern pendelt gratis een paardentram.

Startdatum van het evenement 16-12-2018

Extra content blok

Evenement organiseren; vergunning of melding

Wilt u een groot evenement organiseren? Dan vraagt u een evenementenvergunning aan bij de gemeente. Een klein evenement hoeft u alleen te melden bij de gemeente. Meer informatie over vergunning of melding.

Aanvragen evenementensubsidie

Subsidie voor een evenement kunt u aanvragen via het Aanvraagformulier evenementensubsidie. Hier kunt u de subsidiecriteria voor evenementensubsidie (pdf, 208 kB) bekijken. 

De Provincie Limburg biedt subsidie voor evenementen op gebied van cultuur, volkscultuur of sport met een bovenlokale uitstraling. Meer informatie over de Provinciale stimuleringsregeling Bovenlokale Evenementen.