HOME  |  Recreatie & Toerisme  |  Evenementen  |  Het Torna | Cultura – Café

Het Torna | Cultura – Café

Het Torna | Cultura – Café op zondag 14 april om 14.30 uur in Café-restaurant ‘Aod Thoear’ staat in het teken van de feestelijke presentatie van het boek ‘Hagenbroek, landgoed tussen Thorn en Panheel’.

. Het boek is tot stand gekomen onder auspiciën van de Geschied- en Heemkundige Kring ‘Het Land van Thorn’. Tijdens de bijeenkomst wordt het boek geschonken aan de leden van de Kring. Voor niet-leden wordt een gesigneerd exemplaar te koop aangeboden. De entree is vrij.

‘Hagenbroek, landgoed tussen Thorn en Panheel’ van auteur Lon Hamaekers is een belangrijke aanvulling op alle publicaties die over Thorn zijn verschenen. De auteur heeft het overvloedige beeldmateriaal en de rijke documentatie waarover hij kon beschikken, samengesmeed tot een samenhangend en intrigerend geheel en daarmee ontstaat de boeiende chronologische geschiedenis van het landgoed en van zijn bewoners. De laatste generaties, de opeenvolgende geslachten Rubens, spelen daarbij een hoofdrol.
De auteur vraagt in zijn boek ook aandacht voor een aantal (natuur)monumenten, die aan restauratie en onderhoud toe zijn. Tevens toont hij in zijn kunsthistorische beschouwingen hoe beelden en kapellen in het Land van Thorn getuigen van de invloed van het Thornse stift op het religieuze en culturele klimaat.

Het Trio ‘Les Amis de la Chanson Classique’ zorgt voor de muzikale omlijsting. Het trio bestaat uit Huub Timmermans (entertainer/pianist), Margriet (mezzosopraan) en Mat van Keeken (tenor). Zij brengen een diversiteit aan ‘chansons’ ten gehore.

Het programma vermeldt naast een interview met de auteur, (ondersteund door beelden), het voorlezen van een voor deze gelegenheid geschreven gedicht/verhaal omtrent Hagenbroek door Jan Corstjens en Har Sniekers, en de officiële uitreiking van het eerste exemplaar aan de redactie.

Voor nadere info: www.tornacultura.nl

Startdatum van het evenement 14-04-2019
Starttijd: 14:30

Extra content blok

Evenement organiseren; vergunning of melding

Wilt u een groot evenement organiseren? Dan vraagt u een evenementenvergunning aan bij de gemeente. Een klein evenement hoeft u alleen te melden bij de gemeente. Meer informatie over vergunning of melding.

Aanvragen evenementensubsidie

Subsidie voor een evenement kunt u aanvragen via het Aanvraagformulier evenementensubsidie. Hier kunt u de subsidiecriteria voor evenementensubsidie (pdf, 208 kB) bekijken.

De Provincie Limburg biedt subsidie voor evenementen op gebied van cultuur, volkscultuur of sport met een bovenlokale uitstraling. Meer informatie over de Provinciale stimuleringsregeling Bovenlokale Evenementen.