HOME  |  Recreatie & Toerisme  |  Evenementen  |  Blieve Vertelle

Blieve Vertelle

Dit item is in het archief geplaatst op 23-09-2019

Dit najaar en het komend voorjaar herdenken en vieren we in Nederland 75 jaar Bevrijding. In het Gemeentemuseum Het land van Thorn wordt de bevrijding van Thorn in beeld en geluid weergegeven. U maakt onder meer kennis met twaalf mannen en vrouwen die vertellen hoe zij de bevrijding van Thorn in 1944 als kind hebben beleefd. Het zijn indrukwekkende persoonlijke getuigenissen, samengesteld tot korte videoverhalen.

Kinderen uit onze grensregio laten aan de hand van werkstukken met als onderwerp “Vrijheid 2019”zien hoe zij de vrijheid anno nu beleven. De prijswinnaars van de werkstukken worden gepresenteerd.

Een bevrijdingsroute door de historische kern maakt het verleden zichtbaar. Op plekken zijn informatieborden met passende foto’s uit 1944-1945 geplaatst.

Burgemeester Stef Strous verricht de opening van de tentoonstelling, gevolgd door voordrachten door Jan Corstjens en Jan van der Leeuw.

Jeugdleden van harmonie St.- Michaël Thorn zorgen voor de muzikale omlijsting.

Toneelgroep Applaus voert om 13:30 uur in het museum het stuk ‘Schimmen’ van Erik Vlaminck op dat betrekking heeft op de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog in Thorn. De uitvoering wordt om 15:30 uur herhaald.

Wij nodigen u uit na afloop de bevrijdingsroute te volgen die het verleden zichtbaar maakt.

Hoogachtend,

Het bestuur van het Gemeentemuseum “Het land van Thorn”

BLIEVE VERTÈLLE is te zien vanaf 22 september 2019 t/m 10 mei 2020.

Startdatum van het evenement 22-09-2019
Starttijd: 13:30
Einddatum van het evenement 22-09-2019

Extra content blok

Evenement organiseren; vergunning of melding

Wilt u een groot evenement organiseren? Dan vraagt u een evenementenvergunning aan bij de gemeente. Een klein evenement hoeft u alleen te melden bij de gemeente. Meer informatie over vergunning of melding.

Aanvragen evenementensubsidie

Subsidie voor een evenement kunt u aanvragen via het Aanvraagformulier evenementensubsidie. Hier kunt u de subsidievoorwaarden voor evenementen bekijken. 

De Provincie Limburg biedt subsidie voor evenementen op gebied van cultuur, volkscultuur of sport met een bovenlokale uitstraling. Meer informatie over de Provinciale stimuleringsregeling Bovenlokale Evenementen.