Dit jaar bestaat de Hompesche Molen in Stevensweert 300 jaar. Om dat te vieren, zijn er op zondag 21 augustus en zondag 11 september tussen 10.00 en 16.00 uur diverse activiteiten voor jong en oud. 

Op beide zondagen staan vrijwilligers van verschillende lokale partijen klaar om bezoekers te ontvangen. Zij laten je graag deze rijke historische plek midden in het groen beleven.

Jubileumactiviteiten

Geïnteresseerden kunnen de molen beklimmen met de molenaar, op pad met een natuurgids in het tegenover gelegen natuurgebied de Molenplas of meedoen aan een historische wandeling naar voormalig kasteeldomein Walburg onder leiding van een VVV-gids. 

Lokale toneelspelers beelden historische personages uit, zoals Graaf Von Hompesch die de molen liet bouwen. Kids kunnen broodjes bakken, een boswachterspeurtocht doen of lekker ravotten in OERRR-speeltuin waar ook de vrijwillige brandweer van Stevensweert aanwezig is met spelletjes. 

Op zondag 11 september – Open Monumentendag – geven de plaatselijke harmonieën St. Caecilia Ohé en Laak en St. Stephanus Stevensweert een optreden. En nog tot en met oktober is er bij het streekmuseum een minitentoonstelling te zien, met een miniatuur van de molen en verhalen over belangrijke personages in de molengeschiedenis. 

Meer info en aanmelden

Kijk voor het volledige programma door de samenwerkende partijen op de website. Het aantal deelnemers aan de begeleide excursies is beperkt. Wil je zeker zijn van een plekje? Meld je dan vooraf aan via de website.