Op woensdag 22 november 2023 is de verkiezing voor de Tweede Kamer. De stembureaus zijn open van 07.30 tot 21.00 uur. Als u stemt, bepaalt u mee wie de komende 4 jaar lid wordt van de Tweede Kamer. Daarmee heeft u invloed op de besluiten van de Tweede Kamer.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen kiest u de kandidaat waarvan u vindt dat hij of zij uw stem verdient. Uw stem en de stemmen van de andere kiezers bepalen welke 150 Nederlanders na de verkiezingen in de Tweede Kamer komen. Lees meer op deze pagina van de Rijksoverheid Waar stem ik voor?(externe link)

De Tweede Kamer heeft als taak de regering te controleren. En de Tweede Kamer maakt samen met de regering nieuwe wetten. Door te stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen heeft u invloed op de besluiten van de Tweede Kamer. De zittingsduur van de leden van de Tweede Kamer is normaal gesproken 4 jaar. Maar dit kan ook korter zijn, bijvoorbeeld als het kabinet valt. 

Wie mag er stemmen?

Elke inwoner die op de dag van de stemming 18 jaar of ouder is, mag stemmen. Voorwaarde is dat de kiezer in het bezit is van de Nederlandse nationaliteit en niet is uitgesloten van het kiesrecht. 

Handige links

In de databank verkiezingsuitslagen(externe link) vindt u alle uitslagen van verkiezingen van afgelopen jaren. Na afloop van de verkiezingen zal gemeente Maasgouw de lokale uitslagen ook publiceren op de website.

Algemene informatie over de verkiezingen vindt u op: