Zondag 4 juni opent Stichting Openluchttheater Thorn het culturele zomerseizoen 2023 met de voorstelling 'Vlucht-Weg'.

Het seizoensprogramma vermeldt diverse genres theateruitvoeringen die zijn toegesneden op voorstellingen in de openlucht. De première op 4 juni is aan Project FnX, dat de voorstelling “Vlucht-Weg” om 14.00 uur presenteert. Daarin worden verhalen verteld over mensen die vluchten. Verhalen zonder een oordeel of vooroordeel. Verhalen over toen en nu.

Mensen vluchten, vluchten weg, zoeken een vluchtweg. Dit is niets nieuws, dit is inherent aan de mens. Ook de oorzaken ‘waarom’ zijn door de eeuwen heen nauwelijks veranderd. Vluchtelingen waren er toen, ze zijn er nu en ze zullen er in de toekomst nog steeds zijn. Dit maakt het zo schrijnend: de geschiedenis herhaalt zich keer op keer, enkel de actoren veranderen.

In het Project FnX gaan de spelers geen onderwerpen uit de weg. Zij beperken zich ook niet tot een specifiek genre of speelvorm. Als enthousiastelingen zoeken ze naar een vorm die de essentie van het stuk het best tot zijn recht laat komen. Auteur Ron Rerren is de regisseur van “Vlucht-Weg”.

Tickets à € 12,50 (inclusief consumptiemunt) zijn te bestellen via: www.OpenluchtTheaterThorn.nl(externe link).