Wilt u graag wonen in Stevensweert en bent u op zoek naar een nieuwbouwwoning of een bouwkavel? Kijk dan eens naar de mogelijkheden in het plan 'Op de Konie'.

Een nieuw plan dat past bij de wensen van deze tijd

Sinds begin jaren ’80 zijn al diverse plannen voor het gebied 'Op de Konie', gelegen aan de zuidrand van Stevensweert, de revue gepasseerd. Het plan, dat in 2019 is vastgesteld door de gemeenteraad, maakt de bouw van 29 woningen met de bijbehorende openbare ruimte mogelijk. Het bestemmingsplan is dusdanig flexibel opgesteld dat het voor meerdere doelgroepen mogelijk is hun woonwens te realiseren.

In opdracht van gemeente Maasgouw heeft de firma BAM Infra het gebied in 2020 bouwrijp gemaakt: de riolering voor de nieuwe woningen is aangelegd en de wegenstructuur gerealiseerd. Ook is de nieuwe speeltuin aan de Waaikamp aangelegd. De gemeente heeft de 1e fase van de werkzaamheden waar zij voor aan de lat staat afgerond. En nu bent u aan zet!

Zoekt u een nieuwbouwwoning of bouwkavel in Stevensweert? Neem dan eens contact op met de ontwikkelpartijen om de mogelijkheden te bespreken! Een gedeelte van de woningen zal projectmatig ontwikkeld worden (aangegeven in blauw op onderstaand kaartje). Voor een ander deel worden er ook bouwkavels uitgegeven waarop u uw nieuwe woning in eigen beheer kunt bouwen (aangegeven in rood en groen op onderstaand kaartje).
 

Nieuw stedenbouwkundig plan voor de bouw van maximaal 29 woningen
Nieuw stedenbouwkundig plan voor de bouw van maximaal 29 woningen

Interesse in een woning of kavel?

De gemeente ontwikkelt zelf geen woningen in het plangebied. Dat nemen de drie grondeigenaren ter hand. Wilt u informatie over de bouwmogelijkheden in het plan? Neem dan rechtstreeks contact op met de ontwikkelpartijen:

  • Voor de RODE kavels: AP Beheer BV via de heer Arie Paes (06 – 46 336 082 of apbeheer@planet.nl)
  • Voor de GROENE kavels: Familie Bosters – Cuijpers via mevrouw Marlies Bosters (06 – 204 73 733 of marliesbosters@gmail.com)
  • Voor de BLAUWE kavels: Jongen Projectontwikkeling via Mevrouw Marja Maijer (06 – 30 279 155 of mmaijer@jpo.nl

Kijk ook eens op deze website.

Vragen?

Wilt u informatie over de algemene voortgang van het project? Neemt dan contact op met Chantal van der Goor, projectleider vanuit gemeente Maasgouw voor Op de Konie. Zij is op maandag, woensdag en donderdag telefonisch bereikbaar via (0475) 85 25 00 of per e-mail c.vandergoor@gemeentemaasgouw.nl.