Wilt u graag wonen in Stevensweert en bent u op zoek naar een bouwkavel? Kijk dan eens naar de mogelijkheden in het plan 'Op de Konie'.

Een nieuw plan dat past bij de wensen van deze tijd

Sinds begin jaren ’80 zijn al diverse plannen voor het gebied 'Op de Konie', gelegen aan de zuidrand van Stevensweert, de revue gepasseerd. Het plan, dat in 2019 is vastgesteld door de gemeenteraad, maakt de bouw van 29 woningen met de bijbehorende openbare ruimte mogelijk. Het bestemmingsplan is dusdanig flexibel opgesteld dat het voor meerdere doelgroepen mogelijk is hun woonwens te realiseren.

De realisatie van het nieuwe plan is inmiddels in volle gang. Gemeente Maasgouw heeft het gebied in 2020 bouwrijp gemaakt: de riolering voor de nieuwe woningen is aangelegd en de wegenstructuur gerealiseerd. Ook is de nieuwe speeltuin aan de Waaikamp aangelegd. In 2021 is de bouw van de woningen begonnen: twee vrijstaande woningen zijn in aanbouw en de bouw van de projectwoningen is afgerond.

Vanaf april 2023 tot eind mei zal de firma BAM Infra uit Helmond in opdracht van de gemeente het gebied ook woonrijp maken. De definitieve bestrating en trottoirs worden dan aangelegd, waardoor het gebied er dan echt als fijn woongebied gaat uitzien.

Interesse?

De projectwoningen (aangegeven in blauw op onderstaand kaartje) zijn inmiddels al allemaal verkocht. Maar zoekt u een bouwkavel in Stevensweert? Neem dan eens contact op met de ontwikkelpartijen om de mogelijkheden te bespreken! 

  • Voor de RODE kavels: AP Beheer BV via de heer Arie Paes (06 – 463 36 082 of apbeheer@planet.nl)
  • Voor de GROENE kavels: Familie Bosters – Cuijpers via mevrouw Marlies Bosters (06 – 204 73 733 of marliesbosters@gmail.com)

Op deze kavels (de rode en groene kavels woningen) kunt u uw nieuwe woning in eigen beheer en naar eigen smaak (laten) bouwen. 

Nieuw stedenbouwkundig plan voor de bouw van maximaal 29 woningen
Nieuw stedenbouwkundig plan voor de bouw van maximaal 29 woningen

Vragen?

Wilt u informatie over de algemene voortgang van het project? Neemt dan contact op met Chantal van der Goor, projectleider vanuit gemeente Maasgouw voor Op de Konie. Zij is op maandag, woensdag en donderdag telefonisch bereikbaar via (0475) 85 25 00 of per e-mail c.vandergoor@gemeentemaasgouw.nl.