Deelnemen aan de maatschappij is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het project Ontmoeten & Ontwikkelen is voor inwoners van Maasgouw die net dat extra stapje nodig hebben om dit te kunnen. Het doel is om de deelnemers op een laagdrempelige manier weer te activeren en in contact te brengen met anderen. De plek waar de deelnemers samenkomen heet niet voor niets ‘De Ontmoeting’. 

Vanuit daar wordt samen met de deelnemers gekeken naar hun interesses en mogelijkheden. Individueel wordt bepaald welke stappen deelnemers kunnen en willen maken om weer op een volwaardige manier aan de maatschappij deel te nemen

Officieel geopend

Het project Ontmoeten & Ontwikkelen is donderdag 14 september officieel geopend. In juni is het project bij het activiteitencentrum van PSW in Maasbracht van start gegaan met 4 deelnemers en het breidt verder uit met meer deelnemers en activiteiten. De deelnemers komen twee keer per week bij elkaar. Tijdens deze ontmoetingen nemen ze deel aan groepsactiviteiten die ze zelf kunnen kiezen. Denk hierbij aan samen koken of werken in de tuin. Daarnaast worden bij ‘De Ontmoeting’ activiteiten  georganiseerd waaraan andere inwoners van Maasgouw kunnen deelnemen. 

Opening ontmoeten en ontwikkelen

Samenwerking

Ontwikkelen & Ontmoeten is een samenwerking tussen PSW, Wel.kom, Servicecentrum MER en gemeente Maasgouw. Wilt u meer informatie over het project of wilt u een keer langskomen voor een kop koffie? Neem dan contact op met Ruud Vogelzang via r.vogelzang@psw.nl of 06-20 62 14 12.