Maak kennis met de fascinerende geschiedenis en rijke culturele erfgoed van Maasgouw! De belangrijkste historische verhalen zijn nu gebundeld in de Canon van Maasgouw. Deze inspirerende verzameling van historische gebeurtenissen, bijzondere personen en belangrijke mijlpalen neemt je mee op een boeiende reis door de tijd.

De Canon van Maasgouw geeft je een glimp van het verleden en laat je beter begrijpen hoe de gemeente is gevormd tot wat het vandaag de dag is. Ontdek het verhaal van de oude nederzettingen aan de oevers van de Maas, waarvan de sporen nog steeds zichtbaar zijn. Leer over de heldhaftige daden van lokale helden en de invloed van historische gebeurtenissen op de ontwikkeling van de gemeente.

De Canon van Maasgouw is een schat aan kennis en inzichten, samengesteld door de lokale experts van de heemkundeverenigingen en musea in Maasgouw. 

Canon van Maasgouw

Wil je deze schatkist vol verhalen, avonturen en inzichten ook ontdekken? De Canon van Maasgouw is nu te koop voor € 28,95 bij de lokale VVV-kantoren in Thorn, Stevensweert en Roermond. U kunt de Canon ook online bestellen via de webshop van Hart van Limburg(externe link). Het verleden wacht op je om ontdekt te worden!