Tijdens de Beleefweek Limburg kun je deelnemen aan een gratis rondleiding (om 11.00 of 15.00 uur) door het voormalig kasteeldomein Walburg.

VVV-gidsen nemen je mee door de lanen, paden en grachten van het voormalig kasteeldomein. De contouren van het kasteelcomplex zijn onlangs, mede dankzij Natuurmonumenten,  weer zichtbaar gemaakt. Onder meer door de vroegere padenstructuur en de verdwenen hoogstamboomgaard terug te brengen. Ook de voormalige slotgracht en restanten van enkele authentieke kasteelmuren zijn vrij gegraven. Duidelijk is te zien hoe groots dit kasteel ooit is geweest.

Samen met de VVV-gids wandel je vanaf de Hompesche Molen naar en over het kasteeldomein. Tijdens de wandeling staat de gids stil bij de omgeving en de geschiedenis van het kasteel en vertelt persoonlijke verhalen over de graven die hier gewoond hebben. De wandeling is ca. 4 km lang en duurt 2 uur.

Honden zijn (aangelijnd) ook welkom tijdens deze gratis wandeling (eventueel vrije gift voor de gidsenpot). Reserveren is niet nodig. Meer informatie over de wandeling en de Beleefweek vind je hier. (externe link)

Er is een rondleiding van 11:00 tot 13:00 en van 15:00 tot 17:00 uur.
De start is bij de Hompesche molen, Molendijk 6 in Stevensweert.