Bent u niet tevreden over de jeugdhulp? En vindt u het moeilijk om daar met de hulpverlener of met de instelling over te praten? Dan kunt u terecht bij een vertrouwenspersoon van het Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ). De vertrouwenspersoon van het AKJ is er voor jongeren, ouders én verzorgers. De vertrouwenspersoon is onafhankelijk en werkt dus niet voor de gemeente of een jeugdzorginstelling. De hulp van de vertrouwenspersoon is gratis.

Wat doet de vertrouwenspersoon?

De vertrouwenspersoon luistert naar uw verhaal, u krijgt advies en informatie over uw rechten. Ook kan de vertrouwenspersoon u helpen tijdens een gesprek met de gemeente, een jeugdzorginstelling of de klachtencommissie.

Vraag of klacht? Zo bereikt u het AKJ

Op www.akj.nl vindt u meer informatie. Hier staan ook alle contactgegevens. U kunt AKJ bellen via het nummer (088) 55 51 000. Chatten met de vertrouwenspersoon ook. Kijk daarvoor op de website.