Sinds een paar weken kunt u borden langs de weg in Maasgouw zien met de tekst 'Te luid geluid is uit'. We hebben deze borden opgehangen op initiatief van dorpsraad Stevensweert en dorpsraad Ohé en Laak. Niet alleen inwoners van Stevensweert en Ohé en Laak ervaren overlast van brullende motoren. Daarom hebben we deze borden overal in Maasgouw opgehangen.

De bedoeling van de borden is om motorrijders bewust te maken van het geluid dat hun motor maakt en de overlast die dat geeft in de buurt. De borden blijven een maand hangen. We gaan de borden ieder jaar ophangen als de motoren weer uit de garages gehaald worden. 
 
Wethouder Snijckers: “Veel motorclubs realiseren zich maar al te goed dat de decibellen die hun motor produceert, niet voor iedereen even aantrekkelijk zijn. Daarom hebben ze het convenant ‘Te luid geluid is uit’ onderschreven. Toch gebruiken sommige motorrijders plekken in onder andere Stevensweert en Ohé en Laak als circuit. Dat is niet alleen voor de omwonenden, maar ook voor bijvoorbeeld de Konikpaarden bij de Molenplas, absoluut geen pretje. Ik hoop echt dat motorrijders rekening houden met de plek waar ze rijden, hun gas minder opendraaien en een dB-killer monteren. Dan is motorrijden voor iedereen oké.”